Erdoğan, 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kendi döneminde kurulduğunu iddia etti. Erdoğan: Üniversiteyi Isparta’da kim kurdu? Biz kurduk

26 yıllık üniversiteyi ‘Biz kurduk’ dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran öncesindeki mitinglerine Isparta’da devam etti. Burada konuşan Erdoğan, Isparta’ya yaptıklarını anlatırken, “Üniversiteyi Isparta’da kim kurdu? Biz kurduk” dedi. Ancak Isparta’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi, 1992 yılında Süleyman Demirel döneminde yapılmıştı.


Muhalefeti eleştirmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, “Biri ‘Kanal İstanbul’u durduracağız’, biri ‘yatırımları durduracağız’ diyor. Ekonomi bizim işimiz” ifadesini kullandı.

AKP Lideri’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:
»Dünyada fakirlere elini uzatan ülke kim? ABD birinci gözüküyor ama gayrisafi yurtiçi hasılaya göre Türkiye birinci. Büyümede 7.4 ile dünyada bir numarayız.

»Çıkmış birileri yok kurmuş, şuymuş, buymuş… Geçin o işleri. Kurla, bu manipülasyonlarla bizi vuramazsınız.

»Biri ‘Kanal İstanbul’u durduracağız’, biri ‘yatırımları durduracağız’ diyor. Ekonomi bizim işimiz. Bunca yatırımları kaynakları çeşitlendirerek biz yaptık. 25 havalimanına 29 tane daha ilave ettik. Bunlara kalsa bunlar yapmazdı. Doğru dürüst bölünmüş yolumuz yoktu. Bunlarla duracak mıyız? Bunlar ne derse desin yatırımlara devam edeceğiz.

»Diyor ki, ‘Erdoğan 3. Köprüyü yapmış. Ben de gelirim 4. yaparım’ diyor. Ne haddine. Bir yandan onu yaptırmam diyorsun, bunu yaptırırım diyorsun. Her şeyin bütçedeki parayla yapılmayacağını bilen bir iktidarız. Geldiğimizde Türkiye G20’de miydi, şimdi G20’de. Bunlar konuşuluyor.

***

Yollar yok edilecekmiş!

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefetin imkan bulması durumunda 16 yıldır Türkiye’de yapılan tünelleri, yolları ve hastaneleri balyozla yok edeceğini öne sürdü.Isparta’da konuşan Yıldırım muhalefetin tek derdinin Erdoğan ve AKP olduğunu iddia ederek, “Bunlara kalsa 16 yıldır Türkiye’de yapılan dev eserleri, tünelleri, yolları, hastaneleri balyozla yok edecekler” dedi.

AKP iktidarıyla Türkiye’nin dünyada itibarının yükseldiğini savunan Yıldırım, “Kanal İstanbul’u iptal edeceklermiş. Siz bugüne kadar hangi hayırlı işe evet dediniz?” diye konuştu.