29 Ekim dört bir yanda kutlanacak

HABER MERKEZİ

29 Ekim coşkusu ülkenin dört bir yanında kutlamalarla devam edecek. Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarafından düzenlenecek etkinlikler günler öncesinden başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilecek etkinlikte Gazapizm sahne alacak. Ardından ise Figen Genç ve Kent Orkestrası Cumhuriyet Tangoları sahne alacak. Başkent Ankara’da bugün ve yarın kentin birçok noktasında bando grupları ve sanatçılar konserler verecek, Mehteran ve FOMGET Halk Dansları Topluluğu yürüyüşler gerçekleştirecek.


Birçok etkinliğin ABB TV’den canlı olarak yayınlanacağı Cumhuriyet Haftası, dün saat 16.00’da Arcadium AVM arkasında ‘Ceylan Ertem’ konseri ile başladı. Gençlik Parkı’nda ise ‘Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu’ konseri ile Başkentlileri buluşturacak olan Büyükşehir Belediyesi, bugün saat 16.00’da da Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ‘Cumhuriyet’in Zaferi Sergisi’ne ev sahipliği yapacak.

Saat 18.00’de Gençlik Parkı’nda ‘Gazapizm’ konseri ile devam edecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 20.00’de Gençlik Parkı Büyük Sahne’de ‘Figen Genç ve Kent Orkestrası Cumhuriyet Tangoları’ ile unutulmaz görüntülere sahne olacak.

İstanbul’daki etkinlikler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'un farklı noktalarında konserler ve etkinlikler düzenleyecek. İBB Başkanı İmamoğlu da bugün saat 19.00'da Wolksvagen Arena'da başlayacak olan, Kenan Doğulu ve Mahmut Orhan'ın da sahne alacağı kutlamaya katılacak.

Pandemi koşulları nedeniyle sınırlı katılımın gerçekleşeceği etkinliğe çevrimiçi katılım da sağlanabilecek.

Diğer yandan Kadıköy Sahil Parkı, Bağcılar Meydanı, Kartal Meydanı ve Topkapı Şehir Parkı gibi alanlarda da ücretsiz konserler düzenlenecek. Müze Gazhane'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hem çocuklar hem de yetişkinler için etkinlikler yapılacak.

Ege’de de konserler düzenlenecek

Ege Bölgesi'nde günler öncesinden başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gece ve gündüz söyleşi, sergi, fener alayı, kortej yürüyüşü, konserler ve zeybek gösterileri ile sürecek. İzmir’de resmi kutlamalar bu sabah Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak, geçit töreni ve dans gösterileri yapılacak. Yine akşam Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlenecek. 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yapılacak fener alayı ve bayrak taşıma yürüyüşüyle sürecek program Gündoğdu Meydanı’ndaki Sıla konseriyle son bulacak.

Edirne’de de Edirne Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Konseri Saraçlar Caddesi’nde olacak. Zeynep Dizdar’ın sahne alacağı konser öncesinde ise Cumhuriyet yürüyüşü yapılacak. Çanakkale’de de Fener Alayı etkinliği düzenleyen Çanakkale Belediyesi tüm yurttaşları davet etti.