Türkiye 28 Mayıs'ta gerçekleşecek 13. Dönem Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine doğru hızla ilerlerken seçimlerin ertesi günü yani 29 Mayıs Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı, tatil mi sorusu gündeme geliyor. Seçimlerin okullarda gerçekleşecek olması sebebiyle pek çok öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiren 29 Mayıs günü okulların açık mı, kapalı mı, tatil mi sorusuna Milli Eğitim Bakanı tarafından netlik getirildi.

29 Mayıs Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı, tatil mi?

Türkiye bu pazar Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için tekrar sandık başına giderken seçimlerin ertesi günü yani 29 Mayıs Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı, tatil mi sorusu tekrar gündeme geliyor. Seçimlerin ilk turunda seçim gününün ertesi gününde okulların tatil olacağı duyurulmuştu. Peki ikinci turun ertesi gününde de yani 29 Mayıs Pazartesi günü de okullar açık mı, kapalı mı, tatil mi? Konuya dair Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaparak netlik getirdi. İşte detaylar...

29 Mayıs Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı, tatil mi?

Bu pazar gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandıklar Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda kurulacak. Pek çok öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiren 29 Mayıs Pazartesi okulların açık mı, kapalı mı, tatil mi sorusuna Bakan Özer yanıt getirerek 29 Mayıs Pazartesi günü okulların kapalı olduğunu duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Özer ayrıca okulların kapalı olacağı gün için öğretmenlerin idari izinli sayılacağını aktardı.

Bakan Özer, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs'ta okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak." ifadelerini kullandı.