3 gün içinde ne değişti?

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, lüks spor arabasıyla, başka bir otomobile çarparak Osman Nuri Şıkkibar adlı bir kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücü F.C.U., avukatının 3 gün arayla yaptığı itiraz üzerine salıverildi.

F.C.U.’nun avukatı, ilk olarak 9 Kasım’da Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’ne ‘tutukluluk halinin yeniden gözden geçirilerek müvekkilinin tahliye edilmesi’ talebiyle dilekçe verdi. Dilekçeyi inceleyen mahkeme, F.C.U.’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. F.C.U.’nun avukatı 14 Kasım günü aynı taleple yine aynı mahkemeye ikinci bir dilekçe verdi. Mahkeme bu kez ise F.C.U.’nun tahliyesine karar verdi. Sanık F.C.U.’nun tahliye edilmesinin manidar olduğunu söyleyen Av. Yavuz, “Karşı tarafın avukatı tutukluluk süresinin gözden geçirilerek, tahliyesini talep ediyor. Sulh Ceza Hakimi, ‘Burada tahliye söz konusu olamaz’ diyor. Kaza sırasında şüphelinin alkollü olması ve kasıt yoğunluğundan ötürü tutukluluk durumunun devamına karar veriyor. Üç gün sonra ise aynı hakim, kendi kararını bozarak, dosyada değişen hiçbir delil olmamasına rağmen tahliye kararı veriyor. Adli kontrol dahi koyulmuyor. Yurtdışına çıkış yasağı dahi koyulmuyor. Bu normal bir trafik kazası değil. Yani alkol var, aşırı hız var, 1 milyonluk araba var” dedi.

Kaza sonrasında sanık F.C.U.’nun kan örneğinin alınmadığını söyleyen Av. Yavuz, “Aşırı hız ve alkollü bir kazada kan örneğinin alınmamış olması gerçekten bize çok manidar geldi” diye konuştu.