Hoca arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu. Sarı-lacivertlierin başına üçüncü defa geçecek olan Kartal’ın perşembe günü İstanbul’a gelerek sözleşmeye imza atması bekleniyor.

3. Kartal dönemi
Fotoğraf: Depo Photos

Oktay EVSEN

Fenerbahçe’de teknik direktörlük koltuğuna İsmail Kartal’ı getiriyor. Sarı-lacivertliler daha önce iki dönem takımı çalıştıran tecrübeli teknik direktör ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak. Kartal’ın perşembe günü İstanbul’da olması ve yönetimle yapacağı görüşme sonrası sözleşmeye imza atması bekleniyor. Şu anda hac için Suudi Arabistan’da bulunan 62 yaşındaki teknik adamın yüksek ihtimalle en geç 3 Temmuz Pazartesi’ne kadar duyrulması bekleniyor. Kartal’lı Fenerbahçe 2014-2015’te 2.17, 2021-2022 sezonunda ise 1.95 puan ortalaması tutturmuştu.

Fenerbahçeli futbolcular, yeni sezonun çalışmalarına başlamak üzere 1 Temmuz’da toplanacak. Sarı lacivertlilerde yeni teknik direktörün 1 Temmuz’a yetişmesi beklenmezken, bu durum da taraftarlarda endişe yaratıyor. Öte yandan Süper Lig’de Beşiktaş ve Trabzonspor’u çalıştıran, Galatasaray’da ise altyapıda görev yapan Abdullah Avcı ismi ise veto yedi. Camia tarafından sıcak bakılmadığı için Avcı’dan vazgeçildiği öğrenildi.

ZAJC KALIYOR

Ayrıca Fenerbahçe’de Miha Zajc’ın sözleşme yenileme görüşmeleri olumlu bir şekilde sonuçlanıyor. Sloven futbolcu, Jesus’un takımdan ayrılması ve yönetimin çabaları sayesinde yeniden anlaşmaya varmak üzere. Tecrübeli oyuncuyla 1.4 milyon avro karşılığında üç yıllık yeni sözleşmeyi kabul eden deneyimli futbolcunun transferi önümüzdeki hafta resmi olarak duyurulacak. Oyuncunun bu sezonki performansına bakıldığında, Fenerbahçe formasıyla Miha Zajc, 34 maçta görev alarak 5 gol atıp 4 asist yapma başarısı gösterdi.

ARDA BİLMECESİ

Öte yandan Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler yaz transfer döneminin gündemine üst sıralardan girdi. 18 yaşındaki futbolcunun performansı dev kulüpleri taktı. Sarı lacivertliler, yıldız oyuncu ile sözleşme uzatmak istese de Arda Güler ile henüz anlaşma sağlanamadı. Sözleşmesinde 17.5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi kulüplerin iştahını kabartırken, Fenerbahçe taraftarını da üzdü. Fenerbahçe yönetimi hem Arda Güler ile sözleşme yenilemek hem de serbest kalma bedelini yükseltmek istiyor. Sarı lacivertlilerin çabası bir yana Real Madrid, Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, Ajax ve Benfica gibi kulüpler Arda’ya imza attırmanın peşinde.

Marca’nın haberine göre Real Madrid, Arda Güler transferinde Martin Odegaard’da yaşadığı sorunu yaşamak istemiyor. Oyuncunun biraz daha pişmesini isteyen İspanyol ekibi, Arda Güler’in bonservisini alıp bir yıl daha Fenerbahçe’de oynamasını planlıyor. Habere göre Türkiye’de kalmak istemeyen Arda Güler, Real Madrid’in bu teklifini beğenmedi. Bu teklifin ardından 18 yaşındaki yıldız oyuncu Barcelona’ya daha yakın olmaya başladı.