3. kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, alışıldığı üzere ilk yurtdışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs'a yaptı. Saat 13.00 sularında Kuzey Kıbrıs'a gelen Erdoğan'ı Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu karşıladı.

Kaynak: AA
3. kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın ilk yurtdışı ziyareti Kuzey Kıbrıs'a

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. kez cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyareti kapsamında özel uçak ile saat 13.00'te Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'ya geldi.

Erdoğan'ı, Ercan Havalimanı'nda, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile eşi Sibel Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve diğer yetkililer resmî törenle karşıladı.

Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün yer aldı.

Ersin Tatar ve Ünal Üstel ile bir araya gelecek Erdoğan, baş başa görüşme ve çalışma yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Tatar'la ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ın ardından 2. ziyaretini ise "devlet geleneği" olarak Azerbaycan'a yapacak.