Emekli asker Hakan Eraydın, 3 Mart günü kendisi gibi emekli asker olan 4 arkadaşıyla birlikte Ümraniye’de bir tekstil atölyesine gittiklerini, hep birlikte koronavirüse yakalandıklarını ve ardından tedavi için hastaneye yattığını açıkladı. Türkiye’de ilk vaka 10 Mart’ta açıklanmıştı

“3 Mart’ta bir tekstil atölyesinde 4 arkadaşımla virüsü kaptık”

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, 3 Mart 2020'de kendisi gibi emekli olan 4 arkadaşıyla birlikte Ümraniye'de bulunan bir tekstil atölyesine gittiğini ve hep birlikte koronavirüse yakalandıklarını söyledi.

“3 Mart'ta virüsü aldık ve 7 Mart'ta 41 derece ateş ile ilk belirtileri yaşadım” diyen Eraydın’ın resmi olarak virüsün açıklandığı ilk gün olan 10 Mart’ın öncesindeki bir tarihten bahsetmesi dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Mart günü yaptığı açıklamada Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısını “1” olarak duyurmuştu.

DHA’da yer alan habere göre, Eraydın yaşadığı süreci şöyle anlattı:

’22 GÜN TEDAVİ GÖRDÜM’

“Ben hayatım boyunca sağlıklı beslenen, spor yapan ve hiç sigara içmemiş biriyim. Hatta doktora başvurmadan 2 gün önce spor salonunda 15 kilometre koştum. 3 Mart'ta virüsü aldık ve 7 Mart'ta 41 derece ateş ile ilk belirtileri yaşadım. Büyük bir titreme ve üşüme ile uyandım. Eşime, kızlarıma hissettirmeden kendimi biraz geriye çektim ve onlarla özellikle nefes mesafesinde olmamaya dikkat ettim. Ateş düşürücülerle kendime geldim. Toplam 28 gün hastanede geçirdim. Tam 22 gün tedavi altında kaldım. Şunu söylemem gerekiyor, biz 5 arkadaş 15 dakika içinde çok kolay bir şekilde

Ümraniye'deki bir tekstil atölyesinde bu virüse yakalandık. 2 arkadaşımız evde hafif atlattılar. Ben dahil 3 kişi ise hastanelik oldu. Bizler 57-58 yaşlarında sağlıklı yaşam biçimini benimsemiş emekli askerleriz. Kendimizi ve bağışıklık sistemimizi güçlü bilirdik ama bu illetin ne kadar kolay bulaşıcı olduğunu gördük. Dolayısıyla bu konuda hakikaten yanıldığımızı söylemem lazım. Çok agresif bir virüs ile mücadele ettim. Beni en çok hırpalayan ise yüksek ateş oldu. O süreçte halüsinasyonlar bile gördüm. Biz o günlerde henüz Türkiye'de koronavirüs toplumda çok yayılmadığı için tedbirli davranmamıştık ama şimdi görüyorum ki, insanlarımız bilinçlendi. Eğer dikkat eder ve izolasyonu artırırlarsa kendilerini koruyabileceklerine inanıyorum.”