14'üncü haftanın açılış maçında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşılaşan Fenerbahçe, 3 puana Emre Belözoğlu'nun 86'ncı dakikadaki penaltı golüyle uzandı

3 puan penaltıyla geldi

SERKAN FİDAN - serkanfidan@yahoo.com

Deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşılaşan Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun penaltısıyla galip geldi. Haftanın ilk maçında 3 puan almayı başaran sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla liderliği Beşiktaş'tan ele geçirdi.

9,5 aydır Egemen Korkmaz'ın yokluğunu aratmayan Bekir İrtegün, cezası nedeniyle ilk 11’deki yerini bu sezon sadece Kupa maçlarında oynayan Egemen'e bırakıyor ve İsmail Kartal, Sivasspor maçını farklı kazanan kadrosunda bu zorunluluk dışında değişiklik yapmıyordu. Kazanan takım, geçtiğimiz hafta olduğu gibi maça iştahlı başlasa da bu defa karşısında takım savunmasını daha iyi yapan bir oyuncu topluluğu vardı. Son şampiyon çoğunluğu duran toplardan, ev sahibi ise kontra ataklardan cılız pozisyonlar yaratsa da maçın ilk yarısı başladığı skorla sona eriyordu.

GECİKMELİ KARAR
İkinci yarıda da Fenerbahçe üçüncü bölgede etkisiz kalınca İsmail Kartal, bir türlü form tutamayan Emenike'nin yerine Alper'i oyuna alarak hücumda onun enerjisinden faydalanmayı planlıyordu. Ancak sarı-lacivertlilerin aradığı gol pası Alper'den ya da başka bir Fenerbahçeli oyuncudan değil Mehmet Akgün'den geliyordu. Caner'i. Kullandığı serbest vuruşta topa Mehmet Topal kafa vuruyor ancak zayıf kalan vuruşunu dengesini kaybetmesinin de etkisiyle Mehmet Aygün elinin tersiyle tokatlıyordu. Hakemin gecikmeli penaltı kararı sonucu topun başına geçen Emre'nin vuruşu ağlara giderken, ligin en çok berabere kalan takımının yeni teknik direktörü Uğur Tütüneker de Mehmet'i oyundan alıyordu. Maçın kalan dakikalarında Mehmet Topuz ve Selçuk Şahin'i oyuna alarak savunmaya ağırlık veren İsmail Kartal, kalesinde tehlikeye mahal vermeden üst üste ikinci deplasman maçında da hanesine üç puan yazdırıyordu.