Geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6.6'lık depremde, 30 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralandığı, yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık Akkoçlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

30 kişiye mezar olmuştu: Çatlağa yapıştırıcılı rötuş

İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı ile ilgili olarak, 1’i tutuklu 3 sanığın, ‘bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan yargılanmasına devam edildi.

Dün görülen ikinci duruşmada dinlenen tanıklardan biri olan apartman görevlisi İ.S., “2005 depreminden sonra binaya epoksi işlemi uygulandı. İşlem sonrası Bayındırlık İl Müdürlüğü’nden oturulabilir raporu verildi. Ben de bunu apartman panosuna astım" dedi. Apartmanın eski sakinlerinden O.G. de, "2013 yılından sonra dairemi satın aldım. Bir yıl sonra da kendim oturmaya başladım. Daireyi alırken binada güçlendirme yapıldığını söylediler” diye konuştu. Tutuklu sanık, statik-betornarme proje müellifi ve fenni mesulü Turgay Akkoçlu, “Bina, 2003 ve 2005 depremlerinde çatlayarak ayakta kalmıştır. Çatlama, depreme başarılı bir cevap verdiğinin göstergesidir. Daha sonra gerekli teknik önlemlerin alınması gerekiyordu. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Akkoçlu’nun tutukluluk halinin devamına, Hayati Uzun hakkında verilen konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanan devamına, henüz dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesine, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Emrah Apartmanı ile ilgili tüm bilgilerin istenmesine ve eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

EPOKSİ NEDİR?

Epoksi sıvı olarak uygulanan, tekne yapımı dahil birçok alanda kullanılan yapıştırıcı bir kimyasal reçine.

DHA