30. Ankara Uluslararası Film Festivali, dün akşam Ankara MEB Şura salonunda yapılan açılış töreniyle başladı. Açılış töreninin sunuculuğunu Şenay Gürler ve Ünsal Ünlü yaptı. Törene Kadir İnanır, Nazlı Eray, Biket İlhan, Şebnem Bozoklu, Kanat Atkaya, Armağan Pekkaya ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gibi çeşitli isimler katıldı. Aziz Nesin Emek Ödülü Kadir İnanır’a Bu yılki […]

30 yıllık yolculuk: Ankara Uluslararası Film Festivali açılışı gerçekleşti

30. Ankara Uluslararası Film Festivali, dün akşam Ankara MEB Şura salonunda yapılan açılış töreniyle başladı. Açılış töreninin sunuculuğunu Şenay Gürler ve Ünsal Ünlü yaptı. Törene Kadir İnanır, Nazlı Eray, Biket İlhan, Şebnem Bozoklu, Kanat Atkaya, Armağan Pekkaya ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gibi çeşitli isimler katıldı.

Aziz Nesin Emek Ödülü Kadir İnanır’a

Bu yılki Aziz Nesin Emek Ödülü Kadir İnanır’a verildi. İnanır’a ödülünü Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol verdi. Törende konuşan İnanır, Aziz Nesin ile anılarından bahsetti. “Bugün herkesin evinde bir Aziz Nesin kitabına rastlamak mümkün. Babaları, amcaları sevmese bile çocukları gizlice bir yere saklamıştır. Bundan hiçbir endişem yok.” diye konuşan İnanır, “Böylesine büyük bir usta, böylesine büyük bir aydın adına verilen ödüle layık görüldüğüm için onurluyum” ifadelerini kullandı.

Sanat Çınarı Ödülü Nazlı Eray’a

“Sanat Çınarı Ödülü” yazar Nazlı Eray’a verilirKen, Törende Kitle İletişim Ödülü ise Gülse Birsel’e verildi. Gülse Birsel set yoğunluğu sebebiyle törene katılamadığı için video kaydıyla salondakilere seslendi. Birsel mesajda, “Çok uzun zamandır sahneye gelip almayı hayal ettiğim ödülü orayı gelip alamadım” derken, “Hayranı ve yıllardır okuyucusu olduğum Nazlı Eray ve Kadir İnanır ile aynı sahneyi paylaşmak harika bir fırsat olurdu ama bu fırsatı kaçırıyorum” dedi.

Moğollar’dan film müzikleri

Açılış töreni Moğollar grubunun konseriyle son buldu. 50. yıllarını dolduran grup Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hatun ve Çiçek Abbas gibi filmlerin müziklerini çaldı. Cahit Berkay gecenin onun için anlamının çok farklı olduğunu belirtirken, “Festivalin bu yıl 30.yılı, 1.sinde En İyi Film Müziği Ödülü almıştım” ifadelerini kullandı.