301 işçiye mezar olan ocak yeniden açılacak

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin can verdiği Soma Holding’e bağlı Eynez Maden Ocağı’nın yılbaşına kadar yeniden açılacağı duyuruldu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yine Soma Holding tarafından işletilen Işıklar Maden Ocağı’nda dün akşam işçilerle iftar yaptı. İftarda konuşan Işıklar Ocağı İşletme Müdürü Haluk Evinç, hazırlıklarının sürdüğünü, yılbaşına kadar tüm çalışmaları tamamlamak ve yeniden kömür çıkartmaya başlamak istediklerini söyledi.

Bektaş ise işçilere hitaben yaptığı konuşmada katliamın baş sorumlularından olan Soma Holding’i övdü. Bektaş, “Soma Kömür İşletmeleri diğer ocağında o geçen yılki büyük kazayı yaşamış, bu tecrübeyi yaşamış bir şirket. Bu tecrübeden bizim çok şey öğrenmemiz gerekir. Bir daha öyle kazalarla karşılaşmamayı garantiye almamız gerekir. Yani garantiye yakın almamız gerekir. Yüzde yüz garantisi olmaz bu işin” dedi.

Soma’da herkesin madenlerin açılmasını istediğini ileri süren Vali Bektaş, şöyle devam etti: “Burada üzerinde durmamız gereken çalışma düzenini herkes için uygun bir şekle çevirmemiz. Patron için, şirket için, idare ve işçi için. Herkese uyacak bir çalışma düzeniyle barış içerisinde bu işi sürdürmek zorundayız.”