Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışlar kapatılırken etrafı büyükşehirlerle çevrili olan 5 il de fiilen giriş çıkışlara kapanmış oldu

31 il için karar alındı, 36 ilde giriş çıkışlar kapandı

Cuma günü yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararları ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirler, bunların kapsamı dışında olan illeri de fiilen etkiledi. 30 Büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışlar yasaklanırken büyükşehir olmayan 5 ile de, etrafı büyükşehirlerle çevrili olduğu için giriş çıkış yapılamayacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı ardından kendisine iletilen tavsiye kararları uyarınca koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Buna göre 30 büyükşehir ve Zonguldak’ giriş çıkışlar 15 gün süreyle yasaklandı.

Ancak 5 il daha, bu yasağın kapsamında olmamalarına giriş çıkışlara kapandı. Yasak kapsamında bulunan büyükşehirlerin çevrelediği Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman’a da giriş çıkışlar dün gece itibariyle kapanmış oldu.

ÜÇ İL İSE MARMARA’DAN ÇIKAMIYOR

Öte yandan Marmara Bölgesi’nde bulunan Çanakkale, Edirne ve Kırklareli ise, etraflarında büyükşehirler olduğu için bölgeden çıkamıyor.

Türkiye'deki büyükşehir belediyelerine ilişkin harita şöyle:

31-il-icin-karar-alindi-36-ilde-giris-cikislar-kapandi-710806-1.