“Senin de zamanın gelecek”… Bu sözler bir jandarma komutanı tarafından, Roboski’de yakınlarını kaybeden Ferhat Encü’ye söylenmişti.


FERHAT ENCÜ YİNE GÖZALTINA ALINDI
“34 cana bir can daha
eklesinler, vazgeçiremeyecekler”

NEBAHAT KÜBRA AKALIN

“Senin de zamanın gelecek”… Bu sözler bir jandarma komutanı tarafından, Roboski’de yakınlarını kaybeden Ferhat Encü’ye söylenmişti. Peki ne demekti senin de zamanın gelecek sözleri. Şu demekti: Diğerlerinin zamanı geldi ve katledildiler şimdi sıra sen ve senin gibiler de… Ferhat pes etmedi; zamanı gelene kadar “katilleri bulun” demeye devam edeceğini ve bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.  Ferhat Encü şimdi gittiği her yerde gözaltına alınıyor. 
Ferhat Encü, geçtiğimiz gün dördüncü defa kaymakamı darp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Oysa Encü daha önce de defalarca kez Uludere Kaymakamı Nafiz Yavuza yönelik saldırı nedeniyle "Kasten adam öldürmeye teşebbüs etmekten" açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

ENCÜ: ANLAMIYORUM
Encü gözaltına alınmasını ve bırakılmasını twitter’dan duyurdu. Serbest bırakıldıktan sonra konuştuğumuz Encü durumu şöyle özetliyor: “Yine aynı nedenden gözaltına alındım. Sürekli olarak UYAP’tan düşürülmediği bahanesiyle karşı karşıya kalıyorum. Bazen bakıyorlar sistemde var bazen yok. Anlayamadım emniyet müdürlüğü ile buranın UYAP’ı farklı mı? Jandarmadan kimlik kontrolünden geçiyorum gözükmüyorum, Meclis’e geliyorum gözükmüyorum ya da farklı kimlik kontrolünden geçiyorum gözükmüyor ama her nedense bazı işler için emniyet müdürlüğüne gidince tekrardan gözaltına alındım. Hakkımda arama kararı var ama elimde o kararı çürüten resmi belgeler var.

Bunu gösterince ‘bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ deniliyor. Adliyeye sevk ediliyorum daha savcıyla görüştürülmeden bırakılıyorum. Ben de anlamadım.”

'ADALET BENİM İÇİN HIZLI İLERLİYOR'
Gittiği çoğu yerde yapılan kimlik kontrolünde sorun yaşamazken dün yaşadığı soruna dair Encü anlatmaya devam ediyor: "Ben de artık bu devletin zihniyetine bir anlam veremiyorum. Roboski katliamının üzerinden 7 ay geçti. Hala bir kişi dahi gözaltına alınmamış ifadeye çağrılmamış. Bunun yanında meclisin tutumu, komisyonun, hükümet yetkililerinin ve jandarmanın tutumuna bakıldığı zaman bunun üzerini örtmeye yönelik, katliamı zamana yayarak unutmaya yönelik bir tavır içindeler. Ben bunu gündeme taşıyıp kabullenmediğim için bu şekilde bir yıldırma politikası uyguluyorlar. Bir yandan Roboski için adalet çok yavaş yürürken benim için en hızlı şekilde yürüyor. Daha geçen günlerde jandarma komutanı tarafından tehdit edildim; sadece jandarma komutanı değil, il emniyet müdürü, kaymakam ve vali tarafından da dolaylı olarak tehdit ediliyorum. Öyle ki yalnızca ben değil bütün aileler bu şekilde."

Encü son olarak şunları söylüyor: “Asla beni bu davadan vazgeçiremeyecekler. Sonuna kadar direneceğim isterlerse o 34’e bir can daha eklesinler hiç umurumda olmaz. Ben bu saatten sonra her şeyimden vazgeçmişim; kendi canımdan geçmişim, her şeyi göze almışım bunu herkes böyle bilsin. Beni gözaltına alarak bu davadan vazgeçireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar.”