Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın makam odasındaki eşyalar, 39 yıl önce yapılan kamulaştırma nedeniyle haczedildi.

39 yıllık dava: Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'nın makam odasına haciz
Fotoğraf: DHA

Kadıköy Belediyesi'nin 1983 yılında Fenerbahçe Mahallesi'nde yaptığı sokak ve yol çalışması sırasında, Ordinaryüs Profesör Ali Fuat Başgil'e ait bahçenin bir kısmı yola dahil edildi. Başgil'in varisleri Hatice Sema Taşan ve Ziya Sunay da, 2017 yılında belediye aleyhine alacak davası açtı.

Açılan dava İstanbul 5. İcra Dairesi tarafından, 'Kamulaştırmasız el atma' kararıyla, Başgil'in varisleri lehine sonuçlandırıldı. Ancak, davacılar, Kadıköy Belediyesi'nin kamulaştırma bedeli olarak belirlenen 629 bin 666 TL'yi ödemediği gerekçesiyle, icra yoluna gitti.

İcra memurları önceki gün belediyeye giderek, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın makam odasındaki televizyon, ses sistemi ve klimanın yanısıra, spor salonundaki eşyaların tamamı ve konferans salonundaki televizyonları haczetti. Ancak icra memurlarının haczettiği eşyaların borcu karşılamadığı belirtildi. Haciz işlemi yapılan eşyalar binadan taşınmazken, Odabaşı ve İBB avukatının yediemin olarak yetkilendirildiği bildirildi.

6 AY İÇERİSİNDE ÖDENMEZSE HACZEDİLENLER SATILACAK

Kadıköy Belediyesi 6 ay içerisinde 629 bin 666 TL'lik borcu, davacılara ödemezse, haczedilen mallar belediyeden alınarak icradan satılacak.

Kadıköy Belediyesi 39 yıllık kamulaştırma nedeniyle yapılan haciz işlemi konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

(DHA)