4 işçinin öldüğü iskele eksik üretim çıktı

İzmir-Çanakkale Otoyolu’ndaki viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılmasıyla 4 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetiyle ilgili ikinci bilirkişi raporu, işçileri ölüme götüren skandalı gözler önüne serdi. DHA’nın haberine göre, yapılan incelemeyle, “iskelenin payandalarının narin, eksik ve dayanıksız imal edilmesinin etkisiyle ağırlığa dayanamayıp çökmesi sonucu kazanın meydana geldiği” tespit edildi.

Taahhütlere aykırı imalat yapan iskele firması olayda asli kusurlu bulunurken, halen ‘1’den fazla kişinin taksirle ölümüne neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan şantiye şefi Aykan K. ise tali kusurlu hale geldi. Bilirkişinin bu raporu sonrasında, iskeleyi imal eden şirketteki sorumlular hakkında da savcılığın iddianame hazırlayıp dava açacağı belirtildi.

Menemen Koyundere’de, Gazi Mahallesi yakınındaki İzmir- Çanakkale Otoyolu projesinin İzmir- Çandarlı etabı viyadük inşaatında, beton dökülürken, 4 Ağustos 2015 tarihinde, çelik konstrüksiyon iskele yıkılmıştı. İskelenin çökmesiyle birlikte, viyadük üzerinde bulunan 4 işçi, yaklaşık 150 ton harcın ve demirin altında kalmıştı. Kaza yerine giden İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AKUT ile AFAD ekipleri, özel kimyasallar kullanıldığı için kısa sürede donan beton ve demirin altında kalan pompa operatörü İbrahim Yurt (43) ile işçiler; Mehmet Reşit Işık (40), Hakan Bilmez (22) ile Sefer Aslan’ı (22) kurtaramamıştı. Öte yandan olayın savcılık soruşturması sırasında işçiler Mehmet Reşit Işık, Hakan Bilmez ile Sefer Aslan’ın aileleri, maddi ve manevi zararlarının karşılandığını belirterek şikâyetlerinden vazgeçmişti.