9 sarı kartın çıktığı Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaşanan gerilim oyunun kalitesini olumsuz etkiledi. Derbi bu sezon Süper Lig’de topun 41 dakika 15 saniye ile en az süre oyunda kaldığı karşılaşma oldu.

41 dakikalık derbi

Yunis ALAÇAM

Süper Lig'in 36. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine gerginlik hâkimdi. Novak ve Ghezzal'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona eren Beşiktaş-Fenerbahçe maçında oyuncular arasındaki tartışmalar futbolun önüne geçti. Karşılaşmada 9 sarı kart çıktı.

Yaşananlar nedeniyle topun oyunda kalma süresi de çok düştü. İlk yarıda 4, ikinci yarıda 4 dakika uzatmalar olmak üzere toplam 98 dakika oynanan karşılaşmada topun oyunda kaldığı süre sadece 41 dakika 15 saniye olarak gerçekleşti. Bu istatistikle Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması Süper Lig'de bu sezon topun en az süre oyunda kaldığı maç olarak kayıtlara geçti.

İKİ PENALTI DA SONUÇSUZ

Bu arada 9. dakikada penaltı kaçıran Batshuayi, 2014-2015 sezonundan bu yana Beşiktaş'ta Süper Lig'de bir sezonda iki penaltı vuruşundan yararlanamayan ikinci oyuncu oldu.

Belçikalı santrfor 3 Nisan'da deplasmanda oynadıkları Trabzonspor maçında da bir penaltıdan sonuç alamadı. Batshuayi bu sezona kadar kariyerinde kullandığı toplam altı penaltıdan dördünü gole çevirmişti.

Siyah-beyazlı ekipte daha önce 2015-2016 sezonunda Mario Gomez, kullandığı üç penaltıdan sadece birini golle sonuçlandırmıştı.

11 KİLOMETRE KOŞTU

Derbide ayrıca Beşiktaş'ın genç oyuncusu Emirhan İlkhan sahanın en çok koşan oyuncusu olmayı başardı. 17 yaşındaki yetenek 90 dakika sahada kaldığı maçta 11 kilometre koşarak alkış aldı.

FENERBAHÇE'DE YENİLMEZLİK SERİSİ 12 MAÇA ÇIKTI

Beşiktaş karşısında sahadan 1-1lik skorla ayrılan Sarı-lacivertliler, yenilmezlik serisini 12 maça taşıdı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde önemli bir çıkış yakalayan Sarı-lacivertliler, ligi 2nci sırada tamamlamak için elinden geleni yapıyor. Derbiden 1 puanla dönen Fenerbahçe, puanını 69’a çıkardı. Ligde geride kalan 2 maçtan da galip gelmeyi hedefleyen Sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşacak.

BEŞİKTAŞ'IN LİGDE İLK DÖRT İÇİN ŞANSI KALMADI

Fenerbahçe ile sahasında 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma hedefini mucizelere bıraktı. Kara Kartalların, Avrupa Kupalarına katılması için tek ihtimal var. Trabzon’un Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanıp, Alanyaspor’un 1 maç yenilmesi, Fatih Karagümrük’ün de 2 maçın en az birinde puan kaybetmesi, ayrıca Beşiktaş’ın da 2 maçını kazanması gerekiyor. Bu ihtimaller, siyah-beyazlıların 5’inci olmasını içeren bir denklemi barındırıyor.

DERBİDEKİ KRİPTO PARA ATŞINA SORUŞTURMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) derbinin hakemi Arda Kardeşler’in maçın başlangıcında para atışını kripto para ile yapması hakkında soruşturma açtı. TFF’den yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 36. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakasının hakemi Arda Kardeşler’in para atışını TFF ile MHK’nin bilgisi ve onayı olmayan bir şekilde gerçekleştirdiği kamuoyuna yansımıştır. Şiddetle karşı olduğumuz söz konusu olayla ilgili federasyonumuz tarafından soruşturma açılmıştır" denildi.