Ankara’da 26 Eylül 1980’de gördüğü işkence sonucu katledilen Zeynel Abidin Ceylan anıldı.

41 yıl önce işkencede öldürülen devrimci öğretmen Zeynel Abidin Ceylan anıldı

HABER MERKEZİ

SOL Parti, 12 Eylül Askeri Darbesi’nin ardından Ankara Aktepe’de ‘Devrimci Yol imzalı pankart astığı’ iddiasıyla gözaltına alınıp işkenceyle öldürülen 23 yaşındaki öğretmen Zeynel Abidin Ceylan’ı mezarı başında andı. Karşıyaka Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine çok sayıda SOL Partili katıldı. Anma sırasında, ‘Zeynel'e sözümüz devrim olacak’ sloganı atıldı.

Anmada konuşan 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpunar, Ceylan’ı 41 yıl önce katledenlerin bugünün Türkiye’sinin adımlarını attığına dikkat çekti. Gölpunar “Onları katleden sivil ve resmi faşistler sanmasınlar ki bu devran böyle sürecek, AKP bir fiskeyle yıkılacak” dedi.

MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAK

41-yil-once-iskencede-oldurulen-devrimci-ogretmen-zeynel-abidin-ceylan-anildi-925805-1.

Anmaya katılan Devrimci Gençler tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bizler devrimci gençler olarak buraya Zeynel Abidin Ceylan’ı anmaya geldik. Gençliğinin baharında Nazım’ın da dediği gibi ‘yüzünü bile görmediği insanlar’ için ölüme meydan okuyan Zeynel Abidin’i anmak, uğruna canını verdiği değerleri sırtlamak ve mücadelesini sürdürmekten geçiyor. Bugün bulunduğumuz her alanda gericilere faşistlere karşı devrimci mücadeleyi her daim sürdüreceğiz. Geçmisten aldığımız güç bugünkü Yol’umuza ışık tutuyor. Yitirdiklerimiz kalbimizde ve devrimci mücadelemizde yaşayacaklar.”

Ankara Emniyeti’nce Gülhane Askeri Hastanesi Morgu’na bırakılan Ceylan’ın ‘hücresinde ölü bulunduğu’ açıklanmıştı.