43 ülkeden 164 filmin yönetmeni yarışacak

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Türkiye’nin en köklü uluslararası sinema etkinliklerinden İKSV İstanbul Film Festivali, bu yıl 41’inci kez 8-19 Nisan tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, 41. İstanbul Film Festivali Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenlerin son filmleri, yeni keşiflerin de aralarında olduğu 135 uzun ve 22 kısa metrajlı filmden oluşan programıyla festival takipçileriyle buluşuyor. Festival kapsamında 12 günde, 14 bölümde 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri gösterilecek. Festivalde gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak. Konuşmasında festivalin kurucularından Onat Kutlar’ı anan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “Onat Kutlar’ın festivalin 10’uncu yılında yazdığı bir yazıyı sık sık hatırlarız. ‘On yıldır her erken baharla birlikte adeta bir kış uykusundan uyanıyor bu kent. Canlanıyor, güzelleşiyor, gülümsüyor. Kent kıpırdıyor.’ Baharı da artık sabırsızlıkla beklediğimiz bu yılda, hepimizin sinemanın getireceği bu şenliğe çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek filmler, atölyeler, söyleşilerle bu yıl da Nisan’da sinemanın İstanbul’da bir şenlik olarak yaşanacağını umuyorum” dedi.

***

Kadın sanatçılar onurlandırıldı

İstanbul Film Festivali tarafından verilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl Meral Çetinkaya ile Gülsen Tuncer’e değer görüldü. Ödülleri 7 Nisan gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki Açılış Töreni’nde verilecek.