Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan barış akademisyeni Hülya Dinçer ile Gülşah Kurt’a 1’er yıl 3’er ay, Ömer Faruk Yekdeş ile Z.U’ya 1’er yıl 6’şar ay, Koray Çalışkan’a ise 2 yıl, 3 ay hapis cezası verildi. Barış akademisyenlerinin “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam […]

5 barış akademisyenine daha hapis cezası

Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan barış akademisyeni Hülya Dinçer ile Gülşah Kurt’a 1’er yıl 3’er ay, Ömer Faruk Yekdeş ile Z.U’ya 1’er yıl 6’şar ay, Koray Çalışkan’a ise 2 yıl, 3 ay hapis cezası verildi.

Barış akademisyenlerinin “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam etti.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre, 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada akademisyenler Hülya Dinçer ile Gülşah Kurt’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verilirken Ömer Faruk Yekdeş ile Z.U.’ya aynı suçlamayla “pişmanlık göstermedikleri” gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kararlarda hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkeme, Koray Çalışkan’a ise yine aynı suçlamayla 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması geriye bırakılmazken Çalışkan’ın avukatı kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacağını söyledi.