5 bin liralık atkısı ile gündeme gelen AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Türkiye'nin büyümede dünyada 3. sırada olduğunu belirterek, enflasyon rakamlarının "psikolojik" olduğunu savundu.

5 bin TL'lik atkıyla gündeme gelen AKP'li Birinci: Enflasyon biraz da psikolojik bir hadise

5 bin TL değerindeki atkısının eleştirilmesine, "Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün. Başka işiniz mi yok yahu" sözleriyle yanıt veren AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, katıldığı bir televizyon programında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

AKP'li Birinci, Türkiye'nin büyüme rakamlarında OECD'de birinci, dünyada ise 3. sırada olduğunu belirterek, enflasyon rakamlarının 'psikolojik' olduğunu söyledi.

Fahiş fiyat uygulamalarının market zincilerinin uygulamalarından ve enflasyonist baskıdan kaynaklandığını söyleyen Birinci, "Enflasyon biraz da psikolojik hadisedir. Nasıl yüzde 70-80'lerle devralan Türkiye'yi tek haneli enflasyona düşüren AK Partiyse, bu işin reçetesi yine AK Parti'dedir" ifadelerini kullandı. Birinci, Türkiye’nin büyüdüğünü ve düşük faiz politikasının devam edeceğini belirtti.

Birinci'nin Louis Vuitton marka atkısının fiyatının 330 pound (4,983 TL) olması sosyal medyada gündem olmuştu. Birinci, kendisini, "Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün. Başka işiniz mi yok yahu, Tiktok videoları, Instagram paylaşımları... Fondaş bir kısım sözde gazeteci de bunlara uymuş. Neredeyse atkı sempozyumu düzenleyecekler. Yahu bırakın magazini, bir iki kitap okuyun, tarih okuyun, kendinize fayda..." diyerek savunmuştu.