5. Reform Eylem Grubu toplantısı yapıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla 5. Reform Eylem Grubu Toplantısı yapıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Vatandaşlarımız Avrupa'ya vizesiz seyahati hak ediyor. Haksız uygulamanın kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı koordinasyonunda Ankara Hakimevi'nde düzenlenen 5. Reform Eylem Grubu Toplantısı'nda, Yargı ve Temel Haklar ile Adalet, Özgürlük ve Güvenlik konuları başta olmak üzere AB üyelik süreci çerçevesinde gerçekleştirilecek genel siyasi reformlar ve Vize Serbestisi Diyaloğunda kaydedilen gelişmeler ele alındığı açıklandı.

Toplantının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Vatandaşlarımız Avrupa'ya vizesiz seyahati hak ediyor. Haksız uygulamanın kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de "Suudilerle herhangi bir işbirliğimiz olmadı. G20 marjında birçok mevkidaşımızla ortak başvuru yapma iradesi ortaya koyduk" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "“Bu kadar göç var, göç politikanız var mı” Var. Milli Göç Kurulumuz, kanunlarımızla, kurallarımızla bir çerçeve içerisinde gidiyor. Dün de bunu tahkim eden bir gelişme gerçekleşti. 165 ülke imzaladı. Bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu dünya teyit etmiş oldu. 20192un ilk yarısında, milli göç belgemiz bir sonraki toplantımıza hazır hale gelir düşüncesindeyiz."
"Sınır güvenliğinde ASELSAN önemli bir proje yürütüyor" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni 2019 yılının Ocak ayında kamuoyuna açıklamayı hedeflediklerini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakan'ı Berat Albayrak, "AB ile işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz. Türkiye ile AB'nin ekonomik anlamda işbirliği belki de her zamankinden çok daha fazla birbirlerine olan ihtiyacını ortaya koyuyor" dedi.