Zonguldak Çaycuma'da halkı sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla 52 yıldır bisikletle ulaşımını sağlayan İsmail Zengin'in heykeli dikildi. Zengin, "Heykelimi görenler beni takdir ediyor, tebrik ediyor. Çok güzel bir duygu." dedi.

52 yıldır bisiklete binen kişinin heykeli dikildi

Zonguldak Çaycuma Belediyesi, halkı sağlıklı yaşam için bisiklete binmeye özendirmek amacıyla 52 yıldan beri bisiklete binen İsmail Zengin'in (76) heykelini dikti. Heykelini görünce mutlu olan İsmail Zengin, "O yıllar bacağımdaki ağrılar nedeniyle gittiğim doktorun tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladım. O gün bugündür bisiklete biniyorum" dedi.

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet konusunda farkındalık oluşturmak için Zengin'in heykeli Pehlivanlar Mahallesi'ndeki kavşağa dikildi. İsmail Zengin'in bisiklete binerken çekilen fotoğrafından esinlenerek yapılan heykel, ilçede oldukça ilgi çekti. Heykelinin önünde fotoğraf çektiren İsmail Zengin, 52 yılda 3 bisiklet değiştirdiğini, şu andaki bisikletini ise 33 yıldır kullandığını söyledi.

52-yildir-bisiklete-binen-kisinin-heykeli-dikildi-415761-1.

Heykelinin dikilmesinin ardından çok mutlu olduğunu belirten İsmail Zengin, "Heykelimin yapılacağı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Duyduktan sonra 'Başkan yapar mı yapmaz mı?' diye merak ediyordum. Öldükten sonra bir hatıra olacak. Herkes bisiklet kullansın, ayakları için. Çünkü ben de o yıllar bacağımdaki ağrılar nedeniyle gittiğim doktorun tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladım. O gün bugündür bisiklete biniyorum. Ben belediyeye işe girdiğim tarihlerde şimdiki başkanım 12 yaşındaydı, çocukluğunu biliyordum. Başkanım tuttu, heykelimi yaptı. Çok memnun oldum. Parayla ben bunu yaptıramazdım. Heykelimi görenler beni takdir ediyor, tebrik ediyor. Çok güzel bir duygu" dedi.

(DHA)