6-7 Eylül olayları için verilen araştırma önergesi ‘kaba ve yaralayıcı’ olduğu iddiasıyla iade edildi. Gergerlioğlu, “İade yaşanacak olayların sorumluluğunu almak demektir” dedi.

6-7 Eylül olayları ‘kaba ve yaralayıcı’ bulundu

HABER MERKEZİ

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 6-7 Eylül 1955 tarihinde İstanbul’da azınlıklara yönelik gerçekleşen saldırılara ilişkin verdiği araştırma önergesi kabul edilmedi.

Meclis Başkanlığı, “aradan geçen 65 yıla rağmen halen pek çok kişinin “Pogrom” olarak nitelendirdiği olaylarla ilgili yüzleşme sağlamamıştır. Yaşanan olaylar bugün hale belleklerde tazeliğini korurken etkin soruşturmaların yürütülmemesi mağdurların adaletin yerini bulamadığı hissiyatı toplumsal barış için risk oluşturmaktadır” ifadelerini gerekçe göstererek önergeyi iade etti.

Mezopotamya Ajansı'ndan Diren Yurtsever'in haberine göre önergenin iade edilmesini değerlendiren Gergerlioğlu, önergenin iade edilmesinin kabul edilmez olduğunu söyledi. Önergemiz ‘kaba ve yaralayıcı’ denilerek iade edildi. Kaba ve yaralayıcı olan 6-7 Eylül’de yaşananlardı” diyen HDP’li Vekil Gergerlioğlu buna benzer saldırıların yaşandığına dikkati çekti.