Redhack tarafından yayınlanan Berat Albayrak'a ait e-mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan, aralarında gazetemiz çalışanı Mahir Kanaat’in de bulunduğu 6 gazetecinin davası 15 Aralık’a ertelendi

6 gazetecinin yargılandığı ‘sosyal medya davası’ aralık ayına ertelendi

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak'ın, Enerji Bakanı olduğu dönemde Redhack tarafından yayınlanan e-maillerini haberleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan gazeteciler Mahir Kanaat, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Derya Okatan, Eray Sargın ve Tunca Öğreten, davanın 9’uncu duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, gazeteciler Mahir Kanaat, Tuncay Öğreten, ve Eray Sargın ile avukatları Mehmet Ali Koç, Tuba Torun, Ali Denil Ceylan ve Özcan Kılıç katıldı.

Duruşmada savunma yapan Eray Sargın, "Ortada iddia var delil yok, gazetecilik var. 3 yıldır adalet yok beraatımı talep ediyorum" dedi.

Avukat Tuba Torun ise müvekkilinin gazeteci olduğunu hatırlatarak, yurt dışına çıkma ihtimali bulunduğundan adli kontrolünün kaldırılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Torun, “Yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Metin Yoksu'nun avukatı Özcan Kılıç ise "Bu adli kontrol nedeniyle müvekkilim sürekli taciz edilmektedir. Bu nedenle yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Öğreten ve Yoksu hakkındaki yurtdışı yasağının devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Aralık'a erteledi.