6 ilde okullara kar tatili

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Çorum, Yozgat, Antalya'nın bazı ilçelerinde, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta okullar tatil edildi

Çorum Valiliği, kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kent merkezi ile Boğazkale, Bayat, Oğuzlar, İskilip ile Uğurludağ İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği açıklandı. Ayrıca yapılan açıklamada kent merkezi ile söz konusu 5 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamilelerin de bugün idari izinli sayılacakları belirtildi.

Sinop'ta eğitime 1 gün ara

Sinop'ta etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Okullar bugün tatil edilirken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı.

Sinop'ta, son yılların en yoğun kar yağışı görüldü. 1 haftadan bu yana süren kar yağışı etkili halen sürdürüyor. Kenti beyaza bürüyen kar, birçok köy yolunun da ulaşıma kapattı. İl genelinde toplamda 148 köye yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşılamadığı belirtildi. Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, şöyle dedi:

"Kar yağışı nedeniyle Sinop merkez ile birlikte Ayancık, Erfelek, Gerze, Türkeli ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları, kreş ve gündüz bakım evleri dahil olmak üzere bugün tatil edilmiştir. Kamuda görev yapan hamile bayanlarımız ve engelli vatandaşlarımız bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır."

Kapalı yollar sebebiyle sürücülere dikkatli olmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları da ifade edildi.


Karabük ve Kastamonu'da eğitime kar tatili

Karabük ve Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle il genelinde okulların 1 gün tatil edildiği beirtildi. Kastamonu Valiliği ise kent merkezinde gece boyunca yağan karın ardından sabah saatlerinde merkez ilçede okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin ve Cide ilçelerinde pazartesi ve salı olmak üzere 2, Abana'da ise bugün kar nedeniyle eğitime ara verildiği dün açıklanmıştı.

Yozgat'ta tipi nedeniyle okullar tatil edildi

Yozgat’ta tipi şeklinde başlayan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Okullarına giden öğrenciler, ders yapmadan evlerine gönderildi. Yozgat’ta sabaha karşı tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve Sorgun ilçesinde okullar tatil edildi. Tatil kararı, öğrenciler İstiklal Marşı okuyup derslerine girecekleri sırada verildi. Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri, okulların tatil olduğunu cadde ve sokaklarda anons yaparak duyurdu. Okul bahçelerinde servislerin gelmesini bekleyen öğrenciler, kartopu oynayıp tatil sevinci yaşadı.

Yozgat’ta kar yağışı devam ederken, belediye ekipleri yol temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Antalya'nın 2 ilçesinde okullara kar tatili

Antalya'nın Korkuteli ile Elmalı İlçesi'nde sabaha karşı kar yağışı başladı. İlçe merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Korkuteli'ye bağlı 4 mahallede, Elmalı'da ise ilçe genelinde okullar tatil edildi.

Korkuteli'nde sabaha karşı kar yağışı başladı. Aralıksız devam eden yağış nedeniyle ilçe merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Sabah okula gitmek için yola çıkan öğrenciler kartopu oynayıp, okul bahçesinde kardan adam yaptı. Özellikle motosikletiyle işe gidenler ise yoğun kara aldırış etmeyip yola devam etti.

İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimi bulurken, yüksek kesimlerde karın daha etkili olduğu belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim verilen Sülekler, Kızılcadağ, Yazır ve Bozova mahallelerinde okulların 1 günlüğüne tatil edildiği, ilçe merkezinde ise eğitim öğretimin sürüldüğü belirtildi.

Elmalı'da da kar yağışı sabaha karşı etkisini gösterdi. Kar yağışı, ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde etkili oldu. Halen etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, "Kar yağışı sabaha karşı başladı. Bununla ilgili tüm önlemlerimiz alındı. Bazı köy yollarımızda sıkıntı var. Oralarda da çalışıyoruz. Kaymakam beyle sabah görüştük. Elmalı'da tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi" dedi. (DHA)

Güncellenecek...