İstanbul Beyoğlu'nda, 6 kişinin yaşamını yitirdiği 81 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davanın ilk duruşması yarın Marmara Cezaevi'nin karşısındaki duruşma salonunda başlayacak. 36 kişinin yargılandığı davanın iddianamesinde, saldırıyı gerçekleştiren Albashır'ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA
6 kişi ölmüştü: Taksim saldırısının failleri yarın hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Taksim Caddesi'nde, 6 kişinin yaşamını yitirdiği 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında, patlayıcıyı koyan Ahlam Albashır'ın da bulunduğu 36 şüphelinin yargılanmasına başlanacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen davanın ilk duruşması yarın görülecek. 

Marmara Cezaevi'nin karşısındaki duruşma salonunda görülecek olan duruşmada, sanıklar hakim karşısına çıkarak, savunma yapacak.

Davanın ilk duruşması, 3 gün sürecek.

NE OLMUŞTU?

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Albahsir'in sorgusunda, "PKK/PYD/YPG" tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söylediği belirtilmişti.

Saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu bildirilmişti. PKK ise yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede, 6 ölü, 123 kişi müşteki, 36 kişi ise şüpheli olarak yer almıştı.

İddianamede, 36 şüphelinin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak, bombalama suretiyle çocuğa karşı adam öldürme", "tasarlayarak, bombalama suretiyle adam öldürme", "tasarlayarak, bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs etme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" ve "göçmen kaçakçılığı" iddiasıyla cezalandırılması talep edilmişti.

Müşteki olarak 123 kişinin yer aldığı iddianamede, sanıklardan Ahlam Albashır'ın "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar, "tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme" ağırlaştırılmış müebbet, "tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme" suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 99 kişiye karşı "tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 1930 yıldan 2 bin 970 yıla kadar ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi" iddiasıyla da 12 yıldan 24 yıla kadar olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1949 yıldan 3 bin 9 yıla kadar hapsi istenmişti.