6 yılda sadece 42 tekniker atandı

HABER MERKEZİ

Her yıl binlerce öğrencinin diploma aldığı yaşlı bakım teknikerliği bölümünden mezun olanlardan, 2015 yılından bu yana sadece 42 personel istihdam ediliyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 11 Aralık 2020’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen ataması yapılmayan yaşlı bakım teknikerlerinin mağduriyetine ilişkin verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bakan Koca, 2015’ten bu yana yalnızca 42 yaşlı bakım teknikerinin istihdam edildiğini açıkladı.


CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, her yıl çok sayıda mezun vermesine rağmen neredeyse hiç atama yapılmayan yaşlı bakım teknikerliği mezunlarının atamasının neden yapılmadığını sordu. Gürer, “Yaşlı bakım teknikerleri için kamuda ihtiyaç yok mudur? Kadro mu yoktur?” diye sordu. Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamaların ihtiyacın en fazla unvan ve branşlardan başlamak üzere optimum fayda sağlayacak şekilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen nitelik kodları dikkate alınarak yapıldığını belirtti. Kadroya yerleştirme işlemlerinin KPSS puanına göre tercihleri doğrultusunda ÖYSM tarafından yapıldığını anlatan Bakan Koca, 2021’den itibaren ihtiyaç duyulması halinde yaşlı bakım teknikerlerinin istihdamının sağlanmaya devam edileceğini de sözlerine ekledi.

CHP’li Gürer ise üniversitelerin yaşlı bakım teknikerliği bölümünün 2006’dan bu yana mezun vermeye devam ettiğine dikkat çekti. Son 15 yıldaki atama sayısının 50 civarında olduğuna işaret eden Gürer, salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan unvanlardan biri olmasına rağmen 12 bin atama içinden sadece 9’unun yaşlı bakım teknikeri unvanı olmasının da düşündürücü olduğuna vurgu yaptı. Gürer, makul seviyede atama yapılmasını istedi.