Timuçin İpekusta’nın yazıp yönettiği, Türkiye’den ve dünyadan pek çok ödül alan“62-84 Anlaşılmadı Merkez” isimli kısa film, son olarak Tokyo’dan “En İyi Kısa Film” ve “En İyi Mesaj” ödülleriyle döndü.

“62-84 Anlaşılmadı Merkez” ödüle doymuyor

Timuçin İpekusta’nın yazıp yönettiği ve başrollerinde Seyhan Arman, Göksu Girişken ve Tajsher Yakub’un yer aldığı “62-84 Anlaşılmadı Merkez” tüm dünyadan ödüller almaya devam ediyor. Dünya prömiyerini San Francisco Transgender Film Festival’de yapan kısa film, pek çok prestijli festivalin resmi seçkisine girdi ve ödüller kazandı.

“62-84 Anlaşılmadı Merkez”, kadın ve nefret cinayetlerine dikkat çekerek 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmamasını eleştiriyor. Trans bireylere yönelik nefret cinayetlerini de kadına şiddet konusu içinde işleyen film, izleyicilerin oldukça beğenisini kazandı.

“Önlenebilir bir sorunu, yasaları etkin uygulamayarak, görevini ihmal ederek sekteye uğratan devlet kurumlarına sorumluluğunu hatırlatmak istedim” diyen yönetmen Timuçin İpekusta, vahşice katledilen Emine Bulut cinayetinden çok etkilenerek senaryoyu yazdığını ifade ediyor. İpekusta “Emine Bulut ve yüzlerce koruyamadığımız diğer tüm hayatlara ithaf ettim filmi. Sadece resmi kurumlar değil, hepimiz sorumluyuz bu suçtan” diyerek herkesin bu cinayetler durdurulana kadar elinden ne geliyorsa yapmasını istedi.

Ulusal ve uluslararası onlarca ödül aldı

“62-84 Anlaşılmadı Merkez”, Türkiye’de Antakya Uluslararası Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü, Anatolia Uluslararası Film Festivalinden En İyi Kısa Film, ROFİFE Rotary Uluslararası Kısa film Festivalinden Üçüncülük, Foto Film Uluslararası Kısa Film Festivali’nden En İyi İlk LGBT Kısa Film ödüllerini kazandı. Ayrıca Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Afsad Uluslararası Kısa Film Festivali, Güzel Ordu Kısa Film Yarışması ve Golden Bridge İstanbul Kısa Film Festivallerinde Finalist filmler arasında yer aldı.

ABD’den LGBTQ Unbordered International Film Festival ve New York Movie Awards festivallerinde iki ödül ve prestijli San Francisco Transgender Film Festival, Santa Fe Film Festival başta olmak üzere pek çok festivalin sınırlı sayıdaki Resmi Seçki gösterim listesine girdi. İngiltere, Avustralya, Kanada, Hindistan, Fransa, İtalya ve Japonya’dan ödüller ve resmi seçki başarıları kazanan film son olarak Tokyo, Japonya'da düzenlenen Top Indie Film Awards'ın Spring Edition bölümünde "En İyi Kısa Film" ve "En İyi Mesaj" ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Müzik" dallarında da aday olma başarısı gösterdi.

Filmin festival yolculuğu devam ediyor.

62-84-anlasilmadi-merkez-odule-doymuyor-885634-1.