7 Haziran'da güldüren araştırma şirketine göre son oy oranları

AKP’ye yakın kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık’ın son anketine göre AKP yüzde 44.7, CHP yüzde 25.3, MHP yüzde 15.6 ve HDP de yüzde 10.7’lik oy oranına sahip.

Reuters’ın haberine göre araştırma 4-8 Ağustos tarihleri arasında 30 büyükşehir ve 20 il merkezinde yapıldı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, anket sonuçlarını şöyle yorumladı: “Kararsızların dağıtılmasıyla ulaştığımız bu rakamlarla Ak Parti’nin tek başına iktidara gelmesi mümkün. 280’in biraz üzerinde bir sandalye ile burun farkıyla 276’yı geçebilecek bir oydur bu. Ak Parti’nin oylarının artış gösterdiği yerler İç Anadolu ve Akdeniz gibi seçimi küçük oylarla kaybettiği yerler.”

Anketteki oyların değişikliklerini de yorumlayan Kulat, “MHP’den Ak Parti’ye küçük çaplı da olsa bir oy aktarımı söz konusu. CHP’nin ulusalcılarından da MHP’ye geçiş var. HDP’den de CHP’ye kayma söz konusu. Bileşik kaplar teorisi ortaya çıkıyor” dedi.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, 7 Haziran seçimlerinden sonra sosyal medyada günlerce alay konusu olmuştu. Kulat, seçim öncesi "elimdeki sonuçlara göre Türkiye çok net başkanlık sistemine gidiyor" demiş, 6 saat sonra ise tam tersi sonuçlar çıkması üzerine sonuçların aynen bekledikleri gibi olduğunu iddia etmişti.