7 yıl geçti, Ahmet’i unutmadık

Haber Merkezi

Gezi Direnişi sırasında Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde, 10 Eylül 2013’te polis müdahalesi sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, ölümünün 7’nci yılında anıldı.

Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi’ndeki mezarı başında yapılan anmaya Ahmet’in ailesi ile dostları katıldı. Öte yandan çok sayıda kişi Ahmet için sosyal medyada da paylaşım yaptı.

7-yil-gecti-ahmet-i-unutmadik-779488-1.

Ahmet’in ailesi, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda yurttaş tarafından yapılan paylaşımlar şu şekilde:

■ Annesi Emsal Atakan: Evlat acısı nedir bilir misiniz? 7 yıldır yaşıyorum bu acıyı. Oğlum Ahmet Atakan Gezi direnişinde adalet mücadelesi verirken katledildi. Katilleri yargılanmadı. Davası açılmadı.! Adalet istiyorum..!
■ Ağabeyi Zafer Atakan: Tam bağımsız, özgürlükçü, eşit ve adalet duygusunun toplumun temelini oluşturduğu bir ülke hayali için sokaktaydı, hayallerini satmadı, 7 yıl önce bugün katledildi. Kardeşim Ahmet Atakan unutulmayacaksın...
■ Ethem Sarısülük’ün ağabeyi İkrar Sarısülük: Yedi yıl önce bugün katledildi Ahmet Atakan. Unutmadık kardeşim. Unutmayacağız..
■ HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları: 7 yıl önce bugün onu aramızdan aldılar ve tam 7 yıldır soruşturma henüz tamamlanmadığından mahkeme aşamasına geçilemedi! Davası başlamadı! Sorumlular derhal ortaya çıkarılmalı, yargılanmalı.
■ CHP: “Hayallerini satmadan da büyük adam oldun.” Seni unutmadık, unutturmayacağız.