Birleşmiş Milletler dünya nüfusunun 8 milyarı geçtiğine yönelik açıklamasının ardından, 8 milyarıncı bebek Filipinler'de doğdu. Filipinler Nüfus ve Kalkınma Komisyonu, salı günü doğan Vinice Mabansag adlı kız çocuğuna sembolik unvanı verdi.

8 milyarıncı bebek Filipinler'de doğdu
Fotoğraf: Pexels

Birleşmiş Milletler'in (BM) dünya nüfusunun 8 milyarı geçtiğine yönelik açıklamasının ardından, 8 milyarıncı bebeğin Filipinler'den olduğu açıklandı.

İngiltere basınında yer alan haberlere göre Vinice Mabansag isimli bebek, BM'nin 'Dünya nüfusu 8 milyarı geçti' açıklamasından hemen sonra dünyaya geldi.

Filipinler'de hayata merhaba diyen bebek, BM tarafından resmi olarak ilan edilmese de sembolik olarak 8 milyarıncı bebek olarak kutlandı.

1987 yılından bu yana 5 milyarıncı, 6 milyarıncı ve 7 milyarıncı bebekleri açıklayan BM bu kez herhangi bir bebeği 8 milyarıncı bebek olarak ilan etmedi.

Manila'daki Dr. Jose Fabella Memorial Hastanesi'nde yerel saatle gece 1:29'da dünyaya gelen Vinice bebek, Filipinler Nüfus ve Kalkınma Komisyonu tarafından sembolik olarak bu unvana layık görüldü.

DÜNYANIN NÜFUSU 8 MİLYARA ULAŞTI

UNFP, 15 Kasım itibarıyla dünya nüfusunun 8 milyar kişiye ulaştığını bildirdi.

UNFPA tarafından yayımlanan rapora göre, dünyanın 2030'da 8,5 milyar, 2050'de 9,7 milyar, 2100'de 10,4 milyar nüfusa ulaşacağı tahmin ediliyor.

Dünyada nüfus artışı hızı yavaşlarken, nüfusun 2100'e kadar artmaya devam etmesi bekleniyor.

BM, dünya nüfusu 7 milyardan 8 milyara çıkarken, yeni 1 milyarı oluşturanların yarısının Asya'dan olduğunu açıkladı.