İstanbul’da bazı restoran ve eğlence mekanlarının internet sitelerinin sahtesini oluşturarak rezervasyon üzerinden dolandırıcılık yapan 11 kişi yakalandı. Dolandırıcılar hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İHA
9 ilde 'sahte rezervasyon' operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

İstanbul'da faaliyet gösteren bazı restoran ve eğlence mekanlarının sahte sitesini oluşturarak rezervasyon adı altında ödeme alan dolandırıcılık şebekesine operasyon düzenlendi.

Sahte rezervasyonlarla yurttaşları dolandırdıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan şüphelilere yönelik yürütülen teknik ve fiziki takibin sonunda bu sabah İstanbul’un Beylikdüzü, Güngören ve Beykoz ilçeleri ile Ankara, Adana, Artvin, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Mersin ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Nitelikli dolandırıcılık suçlarının aydınlatılmasına yönelik yürütülen operasyonda 14 şüphelinin 11’inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Diğer iki şüpheliden birinin başka bir suç nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunduğu, 1 kişinin ise askerde olduğu belirlendi.

ÇOK SAYIDA MATERYAL 

Gözaltına alınan şebeke üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ise 23 bin 125 lira para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Savcılıkça yürütülen soruşturma çerçevesinde yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Dolandırıcılar hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.