Müzisyen Deniz Tuzcuoğlu, yeni single’ı ‘İzmir’de Yoksun’ ile dinleyiciyle buluştu. Tuzcuoğlu, “Özlemini duyduğumuz 90’lı yıllarda yaşanan daha samimi ve rahat ortamı arıyorum belki de. Bu nahif duygu ve hayatlar İzmir’de nispeten halen yaşanıyor” diyor.

90’lara özlemimi İzmir’le gideriyorum

IŞIL ÇALIŞKAN

Dört X Dört’ün vokalisti Deniz Tuzcuoğlu, üçüncü solo çalışması ‘İzmir’de Yoksun’u müzikseverlerle buluşturdu. Sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi kendisi ve Alp Tiner’e ait parça, müzisyenin evinde kaydedildi. Şarkıda gitarları Alp Tiner çaldı, parçaya cajon ve marakas eklendi, mix ve mastering Timuçin Aksüer tarafından yapıldı. Tuzcuoğlu ile yeni single çalışmasını konuştuk.

‘İzmir’de Yoksun’, üçüncü single çalışmanız. Bir önceki çalışmanız Tanju Okan’ın ‘Kadınım’ şarkısınaydı. Bir röportajınızda İzmirli şarkılar çekmecenizde durduğunuzu söylemiştiniz. İzmir’in hangi duyguları size şarkı yazdırıyor?

Öyle sanıyorum ki hayatımın en mutlu zamanlarını orada yaşadım ve hala da oraya gittiğimde çok mutlu ve huzurlu oluyorum. Şu günlerde özlemini duyduğumuz 90’lı yıllarda yaşanan daha samimi ve rahat ortamı arıyorum belki de. Bu naif duygu ve hayatlar İzmir’de nispeten hala yaşanıyor. Bunların yanı sıra, insanların her şeyi daha tutkulu yaşadığına ve hissettiğine inanıyorum. Yani insanların keyifleri, idealleri doğrultusunda yaşamak imkân ve eğilimleri daha yüksek. İşte bu durum hem orada yaşanan duyguları daha gerçek hale getiriyor hem de şehrin ritminin daha huzurlu, keyifli akmasını sağlıyor. Ben huzurlu olduğum bu yerde acılı şarkıları yazıyorum. Bu yüzden bana çok iyi geliyor.

Koronavirüs müzik dünyasına olumsuz olduğu kadar birtakım farklı tecrübeler edinmesine de vesile oldu. Siz bu sürecin müzik dünyasına etkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dünya açısından bilemem ama kendi adıma üretmek ve ürettiklerimi paylaşmam için asla beklememem gerektiğini anladım. Artık tamamen yap, üret, paylaş dönemi benim için.

DÖRT X DÖRT FABRİKANIN EN ÇOK İLGİ GÖREN MARKASI

Solo kariyerinizin Dört X Dört’ten ayırdığınız yanlarını nasıl ifade edersiniz?

Dört X Dört hayranlarının bizden beklentileri çok net. Grubun çizgisini de katılan yeniliklerle birlikte onlar belirliyor, talep ediyor ve bazen otomatik olarak öyle şarkılar çıkıyor. Bunu şöyle örnekleyebilirim: Dört X Dört bir fabrikanın en ilgi gören markası ise, Deniz Tuzcuoğlu daha kişisel dertlere, zevkelere üretim yapan ufak bir atölye.

Bundan sonraki kariyer planlarınız arasında neler var?

Sırayla olur mu ben de bilmiyorum ama önce Almanya’da yayınlanan ‘Anadolu Rock Aid’ albümü için seslendirdiğim Neşet Ertaş’ın ‘Neredesin Sen’ türküsüne klip çekmek istiyorum. Ardından Dört X Dört’ün son albümü ‘Belki’den ‘Belki Sanki Bazen’ parçasına Çeşme’de bir klip ve yine aynı albümden “BÖSE “parçasına klip çekeceğiz. Deniz Tuzcuoğlu olarak ise, sürpriz bir isimle feat yapacağım elektronik alt yapılı bir parçayı yayınlayacağız. Umarım konser de vermeye de başlayabiliriz, malum konser mekanları cafe ve restoranların aksine koronavirüsün bolca bulunduğu yerler olduğu için kapalı sanıyorum.