97. Gazi Koşusu'nda kazanan 'Urfa Aslanı'
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi 

Türkiye’de atçılığının zirvesi kabul edilen Gazi Koşusu'nu 'Urfa Aslanı' kazandı. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının hayatlarında sadece bir kez koşabildiği bu prestijli yarışta Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı 'Urfa Aslanı' 2.30.35’lik derecesiyle zafere ulaştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 97'ncisi Veliefendi Hipodromu'nda dün gerçekleştirildi.

5 MİLYON KAZANDIRDI

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli pistte 22 tay arasından kazanan ise Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı oldu. Bu yılki birincilik ikramiyesinin 5 milyon lira olduğu duyurulurken ikinciye 2, üçüncüye 1 milyon lira ödenecek. Dördüncüye 500 bin, beşinciye de 250 bin lira ikramiye ödenecek. Böylece ilk beşe girecek safkanların kazanacağı toplam ikramiye 8 milyon 750 bin lira olacak.

Gazi Koşusu'nda en iyi derece "Bold Pilot" isimli safkana ait. 1996’da Özdemir Atman'ın sahibi olduğu Bold Pilot, Halis Karataş yönetiminde 2.26.22'lik derecesiyle birinci olmuş ve rekoru eline geçirmişti.

EN FAZLA KAZANAN MÜMİN

Büyük yarışı en fazla kazanan jokey ise 9 kezle Mümin Çılgın. 

Aktif jokeyler arasında Ahmet Çelik 7 kezle öne çıkıyor. Çelik bu 7 yarışı üst üste kazandı ve ulaşılması güç bir rekora imza attı.

Gazi Koşusu'nda geçen sene Özcan Yıldırım'ın jokeyliğini yaptığı Secret Power birinci oldu.

Diğer yandan G2 Zübeyde Hanım Koşusu’nu Valley Of Flowers, jokeyi Akın Sözen ile kazandı. G1 Anafartalar Koşusu’nu ise Jefe De Jefes, jokeyi Tolga Yıldız ile kazandı. Fotofinişle yarışı kazandığı belirlenen Tolga Yıldız, Anafartalar Koşusu'nu 3. kez kazanma başarısı gösterdi.