Ankara'nın Keçiören İlçesindeki evinin önünde “A Takımı” adı verilen silahlı çete tarafından öldürülen Erdal Yıldırım, ölümünün 25'inci yılında mezarı başında anıldı.

‘A Takımı’ çetesi tarafından öldürülen Erdal Yıldırım mezarı başında anıldı

BİRGÜN ANKARA

Erdal Yıldırım’ın Ankara Keçiören’de “A Takımı” adı verilen silahlı çete tarafından öldürülmesinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Yıldırım, Ovacık Kendin Yap Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla katledilişinin 25’inci yılında mezarı başında anıldı.

Yıldırım’ın anma töreninde konuşan Keçiören Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hasan Yağız, “Evlerimizi yıkmaya çalışan, yasa ve hukuk tanımazlar Erdal Yıldırım’ı katlederek halkı sindirmeye çalıştı. Ovacık ve Keçiören halkı o günden bu yana Erdal’a ve Ovacık’a sahip çıkmaktadır. Ben mücadelemi Erdal’a verdiğim sözü tutmak için sürdürüyorum. Erdal Yıldırım’ı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

A TAKIMI EVİNİN ÖNÜN ÖLDÜRMÜŞTÜ

Yıldırım, 1995 yılında o dönem MHP'den Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok'un adamları olduğu iddia edilen "A Takımı" tarafından Ovacık Mahallesi’ndeki evinin önünde öldürülmüştü. Yıldırım’ın katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçerken Turgut Altınok ise geçen yerel seçimlerde AKP'den yeniden Keçiören Belediye Başkanı Seçildi.