Anadolu Ajansı, “İstanbul’daki seçim usulsüzlüğü soruşturmasında 43 şüpheliden 2’sinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41’inin Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi,” haberini abonelerine geçti. Haberde “İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ’yle irtibatı belirlendi,” ifadeleri kullanıldı. AA haberinin devamında “Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2’sinin ayrıca FETÖ’ye […]

AA: İstanbul’daki seçim soruşturmasında 43 şüpheli FETÖ irtibatlı çıktı

Anadolu Ajansı, “İstanbul’daki seçim usulsüzlüğü soruşturmasında 43 şüpheliden 2’sinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41’inin Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi,” haberini abonelerine geçti.

Haberde “İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ’yle irtibatı belirlendi,” ifadeleri kullanıldı.

AA haberinin devamında “Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2’sinin ayrıca FETÖ’ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ’ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıktı,” denildi.

AKP, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini bir aydır somut gerekçe sunmadan iptal ettirmeye çalışıyor.

Haberi duyuran Anadolu Ajansı ise 31 Mart gecesi İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazandığının anlaşılması üzerine veri akışını durdurmuş, Binali Yıldırım’ın kazandığı şekliyle 26 saat yayın yapmıştı.

AKP’li Yavuz’dan açıklama

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Anadolu Ajansı’nın İstanbul seçimleriyle ilgili 43 sandık başkanı ve üyesinin FETÖ’yle irtibatı bulunduğu iddiasıyla ilgili konuştu. Yavuz,  “İstanbul seçimlerine ilişkin baştan beri ileri sürdüğümüz iddialarımızın arkasındayız, çünkü tüm iddialarımız somuttur, nettir.” ifadelerini kullandı.

Yavuz, açıklamasında şunları kaydetti:

“İstanbul seçimlerine ilişkin baştan beri ileri sürdüğümüz iddialarımızın arkasındayız. Çünkü tüm iddialarımız somuttur, nettir. Ayrıca belgeye dayanmayan veya teyit edilmemiş hiçbir bilgiyi de kamuoyuna saygımızın gereği olarak bugüne kadar asla paylaşmadık.”