Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya'da da ortaya çıkan koronavirüs salgınına karşı önlem olarak 3 ay boyunca etkinliklerini iptal etti

AABF, koronavirüs nedeniyle etkinliklerini iptal etti

BİRGÜN/ KÖLN

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), koronavirüsün Almanya'da da görülmesi üzerine Mart, Nisan ve Mayıs ayında gerçekleştirecekleri, toplantı, konser ve festival gibi tüm etkinliklerini etkinlikleri iptal ettik.

Konuya ilişkin açıklama yapan AABF, "Duyarlı ve sorumluluk bilinciyle çalışmalarını yürüten kurumumuz; ilk etapda mart, nisan ve mayıs aylarında üyelerimizin katılımıyla yapılacak gece, panel, geniş katılımlı toplantılar, festival, şenlik ve bunun gibi faaliyetlerin ertelenmesine karar verilmiştir." dedi.

"İnsan sağlığını ilgilendiren ve alarm seviyesinin her geçen gün arttığı bu tehlike karşısında, Cemevlerimizin ve canlarımızın gereken tüm önlemlerin alınması konusunda ivedilikle çalışmalarını başlatmaları kaçınılmaz bir zaruriyet olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

Doğa, çevre ve insanoğlunun yaşam hakkı inancımızın en kutsal değerleridir. İnsan sağlığı konusu ise hassasiyetle yaklaşmamız gereken meselelerin en başında gelir.

Basından da takip ettiğiniz gibi Koronavirüsü Avrupa ve Dünya'yı tehtid eden bu virüse yakalanan insan sayısı her geçen gün maalesef katlanarak artmakta.

Son derece bulaşıcı ve tehlikeli olan bu virüsten korunabilmek amacıyla tüm ülkelerde ciddi önemler alınmakta.

Almanya'da kendi payına düşeni fazlasıyla almaya başladı. Bu konuda Federal Hükümet birçok önlem paketini harekete geçirdi.

Bu bağlamda kurum olarak, hem kendi, hem de çevremizin sağlığını düşünerek, alınan önemlere destek ve yardımcı olabilmek amacıyla kendi tedbirlerimizi almak zorundayız.

Duyarlı ve sorumluluk bilinciyle çalışmalarını yürüten kurumumuz; ilk etapda mart, nisan ve mayıs aylarında üyelerimizin katılımıyla yapılacak gece, panel, geniş katılımlı toplantılar, festival, şenlik ve bunun gibi faaliyetlerin ertelenmesine karar verilmiştir.

İnsan sağlığını ilgilendiren ve alarm seviyesinin her geçen gün arttığı bu tehlike karşısında, Cemevlerimizin ve canlarımızın gereken tüm önlemlerin alınması konusunda ivedilikle çalışmalarını başlatmaları kaçınılmaz bir zaruriyet olmuştur."