Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye binasındaki Afet Koordinasyon Merkezi’ni Gençlik Parkı’na taşıyarak genişletme kararı aldı. Merkezde, yardıma muhtaç aileler için birimler oluşturulacağını bildiren ABB Meclis Üyesi Berkay Gökçınar, “Ankara halkı arasında yardımlaşma köprüsü kurduk” dedi

ABB Afet Koordinasyon Merkezi Gençlik Parkı'nda: Yardıma muhtaç ailelere özel birimler

BİRGÜN/ ANKARA

Koronavirüs salgınının ekonomide yarattığı tahribat nedeniyle işinden olan yurttaşlara gıda ve nakit yardımı yapılmasından sağlık çalışanlarına konaklama desteğine sağlanmasına kadar birçok uygulamaya imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi’ni genişletme kararı aldı.

ABB binasında çalışmalarını sürdüren Afet Koordinasyon Merkezi’nin bugün itibarıyla Gençlik Parkı’na taşınacağı bildirildi. Yardıma muhtaç aileler için ayrı bir birim oluşturulan merkezde, belediyenin tüm birimlerinin temsil edileceği belirtildi.

YARDIMLAŞMA KÖPRÜSÜ

Koronavirüsün dünyayı tehdidi altına almaya başladığı ilk andan itibaren ABB’nin hazırlıklara başladığını ifade eden ABB Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Berkay Gökçınar, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile Ankara halkı arasında yardımlaşma köprüsü kurduk. Tamamen şeffaf, bir elin verdiğini diğer elin görmediği bir köprü” dedi.

Belediyenin duyurduğu hesap numaralarına gelen yardımlar ile dar gelirli yurttaşların sıkıntılarının bir ölçüde de olsa hafiflediğini anlatan Gökçınar, “Ankara bu zorlu günlerde Mansur Yavaş sayesinde bir aile gibi oldu, yardımlar gittikçe artıyor” diye konuştu. Gökçınar, Gençlik Parkı’na taşınan afet koordinasyon merkezi ile “Başkent 153” telefon hattına gelen taleplerin hızlı şekilde karşılanacağının altını çizdi.