Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 30 bin TL karşılığında ANFA’ya verdiği hafriyat döküm işinin, sözleşme tarihinden bir ay sonra 100 bin TL karşılığında Osmanlıspor’a verildiği belirlendi. İşin asıl bedelinin milyonlarca lira olduğunu belirten yetkililer Melih Gökçek’in de aralarında yer aldığı sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağını bildirdi

ABB’den hafriyat soruşturması: Milyonluk iş 100 bin TL’ye Osmanlıspor’a verilmiş

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), hafriyat döküm bedellerinin belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarılmasına ilişkin soruşturma başlattı. Belediyenin, “Kamunun zarara uğratılması” gerekçesiyle başlattığı soruşturma ile ABB eski başkanı Melih Gökçek’in de aralarında olduğu sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağı öğrenildi.

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hafriyat döküm işi Temmuz 2014 tarihli Belediye Meclisi kararı ile ANFA’ya aylık 30 bin TL karşılığında verildi.

ANFA’nın ise bu işi Osmanlıspor’a aylık 100 bin TL karşılığında devrettiği belirlendi. İşin maliyetinin daha fazla olduğunu aktaran yetkililer, hafriyat işinin düşük rakamlarla ANFA’ya ve Osmanlıspor’a verilmesi nedeniyle kamunun büyük zarara uğratıldığını anlattı.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ABB yetkilileri, ANFA ile Osmanlıspor arasında imzalanan sözleşmeler ile belediyenin milyonlar lira kamu zararına uğratıldığını söyledi. Gökçek’in hafriyat işini Osmanlıspor’a verdiği tarih olan Ağustos 2014’ten, sözleşmenin feshedildiği 2017 yılına kadar meydana gelen kamu zararına yönelik tespit çalışmasının sürdüğü aktarıldı.

Soruşturma kapsamında, inşaat ruhsatı alıp daha sonra iskan ruhsatı alan inşaat firması sahiplerinden de döküm makbuzlarına ait bilgi ve belgelerin talep edileceği aktarıldı.