Ankara Büyükşehir Belediyesi, en az 1, en fazla 10 dekarlık alana kadar arazisi olan yurttaşlara lavanta fidesi dağıtılacağını açıkladı

ABB’den lavanta üreticilerine destek: Uygun arazisi olana lavanta fidesi dağıtılacak

BİRGÜN/ ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Kırsal kalkınma” amacıyla başlattığı uygulamalar bir yenisini daha ekledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ithal bitki ve çiçek ekimine son vermesinin ardından yerli üretimi teşvik amaçlı yeni bir uygulamaya imza atıldı. Daha önce yerli üreticiye yem bitkisi tohumu dağıtan ABB, arazisine lavanta fidesi ekmek isteyen herkese lavanta dağıtacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yüzde 50’si hibe, yüzde 50’si çiftçi katkı payı ile Başkentli lavanta üreticilerine lavanta fidesi desteği sağlayacak. En az 1 dekarlık en fazla 10 dekarlık alana kadar arazisi olan vatandaşlara sonbahar aylarında lavanta fidesi dağıtımı yapılacak.

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

Başkent’te ithal bitki ve çiçek ekimine son veren, kent genelinde yeşil alanlar ile orta refüjlerde az su isteyen lavanta ekiminin yaygınlaştırılacağını açıklayan Mansur Yavaş, fide temini bulmakta zorlanan lavanta üreticilerini de unutmadı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bir yandan Ankara iklimine dayanıklı ve işçiliği az olan lavantayı kendisi yetiştirirken bir yandan da bu destek sayesinde yerli üreticileri lavanta ekmeye teşvik edecek. Çiftçinin ve yerli bitki üreticilerinin alternatif ürün çeşitliliğine yönelmesini de amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, lavanta fidesi için ön kayıtları almaya başladı.