ABB, salgın nedeniyle ekonomik güçlük çeken yurttaşlara yardım için başlattığı, “6 Milyon İçin Tek Yürek” kampanyasını ileri bir noktaya taşıdı. Kampanya kapsamında, ihtiyaç sahiplerinin su faturalarının ödenebileceği, nakdi yardımda bulunabileceği ve toplu ulaşım kartlarına para yüklenebileceği duyuran ABB Başkanı Yavaş, “Kimse yatağa aç girmesin” dedi

ABB’den yeni yardım kampanyası: Kimse yatağa aç girmesin

BirGün/Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik güçlük çeken yurttaşlar için başlattığı, “6 Milyon İçin Tek Yürek” kampanyasını ileri bir boyuta taşıdı. Sosyal medya hesabından yeni kampanyayı duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kurduğumuz gönül köprüleri sayesinde bereketi paylaşalım. Ankara’mızda bayrama buruk giren, bayram sevinci tatmayan hiçbir hane kalmasın” dedi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “6 Milyon Tek Yürek Bayram Etsin” kampanyası kapsamında isteyen yurttaşların www.ankaratekyurek.com adresinden su faturası borcunu ödeyemeyen vatandaşların su faturasını ödeyebileceği ya da ihtiyaç sahiplerinin otobüs kartlarına yükleme yapabileceği bildirildi.

KİMSE YATAĞA AÇ GİRMESİN

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan Yavaş, özetle şunları şunları söyledi:

“Her akşam televizyonlarda izliyoruz, salgın nedeniyle işlerini kaybedenleri, işçi bulma kurumu önünde küçük bir ümitle bekleşenleri, ceplerinde dolmuş parası olmayanları, ekmek parası bulamayanları… Onlar bizim hemşerilerimiz, komşularımız, kardeşlerimiz… Tam da iftar vakitlerine denk gelen bu yayınlar lokmaları boğazımıza diziyor… Ama bir yandan da iyi oluyor… Yediğimizde, giydiğimizde, bindiğimizde onların da hakkı olduğunu bizlere hatırlatıyor… Bizler, 6 milyon yürek hep birlikte bayram etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle darda kalan insanlarımıza destek amacıyla yeni bir kampanya başlatıyoruz. Gelin, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin… Gelin bu bayram, hepimizin bayramı olsun. “

ULAŞIM KARTINA YÜKLEME YAPILABİLECEK

Kampanya kapsamında “Bilet Ver” butonu ile de Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenmiş ihtiyaç sahiplerinin toplu ulaşım kartlarına yükleme yapılabilecek.
İhtiyaç sahiplerinin ulaşımlarına ekonomik yönden katkı sağlayacak kampanyada internet sayfasında yer alan butona tıklandığında, “İhtiyaç Sahibi Kart Yükleme” ve “Kendi Kartıma Yükleme” başlıklarında iki seçenek sunulurken yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, hem ihtiyaç sahiplerinin kartlarına hem de kendi kartlarına yükleme işlemini gerçekleştirebilecek.