Teniste sezonun dördüncü grand slam turnuvası ABD Açık'ta, organizatörler koronavirüs salgını nedeniyle iptal kararı alabilir. Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Simona Halep gibi oyuncular turnuvaya katılmak konusunda kararsız

ABD Açık iptal edilebilir: Oyuncular turnuvaya katılmaya sıcak bakmıyor

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 24 Ağustos'ta başlaması planlanan ABD Açık; Novak Djokovic, Rafael Nadal, Simona Halep ve Nick Kyrgios başta olmak üzere çok sayıda tenisçinin koronavirüs salgınından dolayı bu ülkeye gitmeye sıcak bakmaması nedeniyle bu yıl iptal edilebilir.

Pazartesi günü son kararını vermesi beklenen turnuvanın organizatörleri, hafta boyunca ABD Tenis Federasyonu, ATP ve WTA temsilcileri, antrenörler ve 400'den fazla sporcuyla video konferans yoluyla görüştü.

Bu toplantılarda, turnuvanın New York yerine Indian Wells'e ev sahipliği yapan Kaliforniya eyaletinde yapılması, eleme turlarının kaldırılması, çiftlerde sporcu sayısının düşürülmesi gibi çok sayıda fikrin masaya yatırıldığı basına yansıdı.

NADAL: BEKLEMEMİZ LAZIM

İnternet üzerinden gazetecilerin sorularını cevaplayan İspanyol tenisçi Nadal, ABD Açık'a katılıp katılmayacağıyla ilgili, "Bunu şu an için sorsaydınız 'hayır' derdim. Birkaç ay sonrası içinse bilmiyorum. Umarım 'evet' diyebilirim. Ama öncelikle virüsün gelişimiyle ilgili daha sağlıklı bilgi alabilmek için beklememiz lazım. Birkaç ay sonra New York'taki durumun nasıl olacağını bilemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

abd-acik-iptal-edilebilir-oyuncular-turnuvaya-katilmaya-sicak-bakmiyor-743422-1.

DJOKOVİC: KURALLAR ÇOK SERT

Erkekler dünya sıralamasında 1 numarada yer alan Sırp tenisçi Novak Djokovic, 24 Ağustos'ta başlaması planlanan ABD Açık'a katılma konusunda kararsız olduğunu söylemişti.

Ülkesinin televizyon kanalı Prva TV'ye konuşan 33 yaşındaki Djokovic, ABD Açık'ın ertelenmesi konusunun tenis gündemindeki en önemli madde olduğunu belirterek, "Dünya tenisinin önemli organizatörleriyle telefon konuşması yaptım. Herkes tenis sezonunun devam etmesi gerektiğini söylüyor. Özellikle ABD Açık'ın düzenlenmesi konusunda büyük bir bilinmezlik var" demişti.

ABD Açık'ı daha önce 3 kez kazanan Novak Djokovic, bu yıl organizasyona katılacak tenisçilerden hijyen konusunda büyük özveri beklendiğini vurgulayarak, "Bizi, uygulayacakları kurallar ve bunlara saygı gösterilmesi zorunluluğu konusunda bilgilendirdiler. Ama bu kuralların neredeyse hepsi, uygulanması imkansız şeyler. Mesela, Manhattan'ın içine asla girmememiz, havaalanındaki otellerde konaklamamız, her hafta en az 2-3 kez koronavirüs testine girmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca antrenmana yanımızda en fazla bir kişi getirmemize izin veriliyor. Benim ekibimde antrenörüm, fizyoterapistim ve formda kalmamı sağlayan çalıştırıcım var. Bu kurallara uymak gerçekten imkansız" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Tenisçilerin bu koşullara ayak uydurmasının zor olacağını kaydeden Djokovic, "Bu kurallar çok sert ve organizasyona katılma konusunda kararsızım. Ama finansal nedenler, devam eden kontratlar nedeniyle organizatörlerin turnuvanın devam etmesi yönündeki ısrarlarını anlayabiliyorum. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kadınlar dünya 2 numarası Rumen Simona Halep de, sporcular olarak sağlıklarını ve uzun vadede kariyerlerini düşünmek zorunda olduklarını söylemişti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl iptal edilmişti.