ABD ordusunda 2019 yılından beri görev yapan 22 yaşındaki asker Cole Bridges, hakkındaki, IŞİD'in Ortadoğu'daki ABD askerlerine saldırıp öldürmesine yardım etme girişiminde bulunmak, IŞİD militanlarına taktik desteği sağlamak ve New York’ta planlanan saldırılara destek verme iddialarını kabul etti.

ABD askeri, IŞİD ile iş birliği yaptığını itiraf etti
Fotoğraf: AA

ABD ordusunda görev yaptığı sırada IŞİD ile iş birliği yapmak ve militanlara taktik vermekle suçlanan asker Cole Bridges, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargıç karşına çıkarak suçunu itiraf etti.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargıç karşına çıkan Bridges, mahkeme yargıcı Lewis J. Liman’a hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini söyledi.

New York Güney Bölgesi Başavcısı Damian Williams da Bridges’ in mahkemede suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Savcı, Bridges’in IŞİD’e Ortadoğu'daki ABD askerlerine saldırıp onları öldürmesi için yardım etme çabalarını itiraf ettiğini de kaydetti.

‘’ÜLKESİNE İHANET ETTİ HAİNLİĞİN CEZASINI ÇEKECEK’’

Başsavcı Williams, “Mahkemede itiraf ettiği gibi Cole Bridges, IŞİD'e ve onun şiddet içeren ideolojisine hizmet etti. ABD’li asker arkadaşlarına ölümcül bir pusu düzenlemeye çalıştı. Bridges'in hain davranışı, ülkesine bir ihanettir. Bu büronun savcılarının ve FBI ile ABD Ordusu'ndaki ortaklarımızın inanılmaz çalışmaları sayesinde Bridges'in kötü niyeti ortaya çıktı ve şimdi işlediği bu haince suçların cezasını çekecek” dedi.

Hakkında hazırlanan iddianameye göre, Ohio’da doğup büyüyen 22 yaşındaki Bridges, 2019 yılının Eylül ayında ABD Ordusu'na katıldı. Georgia eyaletindeki Fort Stewart’da piyade sınıfında asker olarak görevine başladı.

Bridges’in bilgisayarında cihatçıları ve onların şiddet içeren ideolojilerini destekleyen kayıtlar bulundu. Bridges’in sosyal medya hesabından da IŞİD'e desteğini dile getirdiği tespit edildi.