ABD Başkanı Trump'tan kendine not


ABD'nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland'in Başkan Donald Trump'a açılan azil soruşturması kapsamında Temsilciler Meclisi'ne verdiği ifadede "Ukrayna'ya baskı uygulanması talimatını Trump'ın verdiğini" söylemesi ve "karşılıklı taviz" yapıldığını ifade etmesi Beyaz Saray'da endişe yarattı.

T24'ün haberine göre; Sondland'in ifadesinin ardından Beyaz Saray'ın kapısında bir grup gazeteci tarafından karşılanan Trump'ın elindeki not dikkati çekti. Trump'ın gazetecilerin azil soruşturması ile ilgili sorularını yanıtlarken elinde tuttuğu kağıtta büyük harflerle, "Hiçbir şey istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Karşılıklı taviz istemiyorum. Zelinskiy'e doğru şeyi yapması gerektiğini söyle. Bu ABD Başkanı'nın söyleyeceği son şeyler" yazdığı görüntülendi.

Notun kısa süre sonra Trump'ın Sondland'ın ifadesini izlerken aldığı notlar olduğu anlaşıldı. Sondland'ın karşılıklı taviz olduğunu söylemesine rağmen, Trump'ın notlarında bu ifadelerin yer alması dikkat çekti.

ABD liderinin geçen Mart ayında yakınlarını silahlı saldırıda kaybedenlerle yaptığı toplantıda de kendine "Ne demek istediğinizi" anlıyorum demeyi hatırlatan bir notla çıkması gündem olmuştu. Daha sonra notun Trump'ın eski iletişim direktörü Hope Hicks tarafından yazıldığı ortaya çıkmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.