ABD’nin bölgesel bir savaşı tetikleyebilecek nitelikteki Kasım Süleymani operasyonu AKP’liler tarafından sevinçle karşılandı. AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı, ABD’nin operasyonunu, “'Allah Teala zulmün cezasını erteleyebilir, ama kesinlikle ihmal etmez” diye yorumladı

ABD bombası İslamcıları sevince boğdu

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi AKP’lileri sevince boğdu. Mezhepçi dış politikalarını her fırsatta “Emperyalizme kafa tutuluyor” diye savunan AKP’li isimler, ABD emperyalizminin bölgeyi bir savaşın eşiğine getirebilecek hamlesini selamlamakta bir sakınca görmedi.

Özellikle mezhepçilik odaklı dış politika yazılarıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD’nin Kasım Süleymani operasyonuna dair attığı tweetinde, “Halep katili... Kasım Süleymani ABD tarafından öldürüldü. ‘İslam içi Armageddon’ savaşı için yapmadığı vahşet kalmamıştı. Bir savaş suçlusuydu. ABD’nin Irak’ta yaptığını o Suriye’de yaptı..." diye yazdı.

abd-bombasi-islamcilari-sevince-bogdu-670218-1.

AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kırmızı da, Süleymani’nin öldürülmesi için "'Zalim Allah'ın kılıcıdır, onunla önce intikam alır, sonra da ondan intikam alınır.' 'Allah Teala zulmün cezasını erteleyebilir, ama kesinlikle ihmal etmez.' Irak’ta yaşananların özeti… Kasım Süleymani’nin elinde Suriyeli bebeklerin ve masumların kanı vardı…" ifadelerini kullandı.

abd-bombasi-islamcilari-sevince-bogdu-670219-1.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar ise, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kasım Süleymani’nin ölümü, sadece İran değil terör örgütü PKK ve YPG için de kayıptır. Çözüm sürecinde PKK’nın silah bırakmasını engellemeye, Fırat Kalkanı, Afrin ve Barış Pınar’ını sabote etmeye çalıştı. PKK’nın en büyük hamisiydi. Su testisi su yolunda kırıldı” dedi.

abd-bombasi-islamcilari-sevince-bogdu-670223-1.

Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından İsmail Kılıçarslan da, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Onbinlerce masumun kanı vardı ellerinde. Yeri cehennem olsun" diye yazdı.

abd-bombasi-islamcilari-sevince-bogdu-670312-1.