ABD’nin Kentucky eyaletinde bir bankaya yönelik düzenlediği silahlı saldırı sonucu 5 kişiyi öldüren ve 9 kişiyi yaralayan kişinin 23 yaşındaki banka çalışanı Connor Sturgeon olduğu açıklandı. Amerikan basını Sturgeon'un kimliğine dair detayları yayınladı.

ABD'de 5 kişiyi öldüren bankacı silahlı saldırgana dair detaylar ortaya çıktı
Fotoğraf: AA

ABD'nin Kentucky eyaletindeki Louisville kentinde dün beş kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ayrıntıları ortaya çıktı.

"Old National Bank" adlı bankada meydana gelen saldırıda 25 yaşındaki banka çalışanının 5 iş arkadaşını öldürdüğü ve saldırıyı Instagram'dan canlı yayınladığı ortaya çıktı. Saldırı görüntüleri daha sonra Instagram'dan yetkililerce kaldırıldı.

BEŞ ÇALIŞANI ÖLDÜRDÜ, DOKUZ KİŞİYİ YARALADI 

Saldırı dün yerel saatle 08.30'da yaşandı. Connor Sturgeon adlı saldırgan yaşları 40 ile 64 arasında değişen Thomas Elliot, James Tutt, Joshua Barrick, Julianna Farmer, Deana Eckert adlı banka çalışanlarını yarı otomatik tüfekle vurarak öldürdü. İkisi polis memuru dokuz kişiyi de yaraladı. Başından vurulan 26 yaşındaki bir polisin durumunun kritik olduğu da açıklandı. Sturgeon'un bankaya saldırıdan yaklaşık üç dakika sonra gelen polislerce çıkan çatışmada vurularak öldürüldüğü duyuruldu.

Kentucky Valisi Andy Beshear düzenlediği basın toplantısında öldürülenlerden bankanın müdür yardımcısı Thomas Elliot'un yakın bir dostu olduğunu belirterek "Tommy Elliott hukuk kariyerimi geliştirmeme yardım etti, vali olmama yardım etti ve bana iyi bir baba olmam konusunda tavsiyeler verdi" dedi.The gunman, identified as Connor Sturgeon, was killed by police during a shootout with authorities, according to interim Louisville Metro Police Chief Jacquelyn Gwinn-Villaroel. 

KOVULACAĞINI ÖĞRENDİ, ARKASINDA NOT BIRAKTI

CNN'in aktardığına göre saldırgan Sturgeon olaydan önce yaklaşık bir senedir çalıştığı bankadan kovulacağını öğrendi ve yakınlarına pazartesi günü işe gitmeden önce toplu katliam yapacağını anlattığı bir not bıraktı. CNN'e konuşan kaynak notun dijital ortamda mı yoksa kağıda mı yazılı olduğunun ayrıca saldırıdan önce başkası tarafından fark edilip edilmediğinin bilinmediğini söyledi.

BIDEN: ÇOK FAZLA ABD'Lİ EYLEMSİZLİĞİN BEDELİNİ HAYATLARIYLA ÖDÜYOR

Kentucky Valisi Andy Beshear düzenlediği basın toplantısında öldürülenlerden bankanın müdür yardımcısı Thomas Elliot'un yakın bir dostu olduğunu belirterek " Tommy Elliott hukuk kariyerimi geliştirmeme yardım etti, vali olmama yardım etti ve bana iyi bir baba olmam konusunda tavsiyeler verdi" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden da pazartesi günü Twitter'den yaptığı açıklamada Kongre'den silah kontrol önlemlerini geçirmesini talep etti: "Çok fazla Amerikalı, eylemsizliğin bedelini hayatlarıyla ödüyor" dedi. Biden "Kongre'deki Cumhuriyetçilerin topluluklarımızı korumak için harekete geçmesi için daha kaç Amerikalının ölmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.