ABD’de, Washington ve New York gibi büyük şehirler de dahil olmak üzere 50 şehirde Küba’ya yönelik tüm ambargoların kalkması için protesto eylemleri düzenlendi.

ABD’de 50 şehirde protesto: “Küba’ya ambargolar kalksın!”

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yaşayan Kübalı profesör Carlos Lazo’nun çağrısıyla, Küba’ya yönelik 62 yıllık ambargonun kalkması için başta iki komşu ülke olmak üzere dünyanın birçok yerinde vatandaşlar protesto gösterileri düzenledi.

1959’daki Küba devriminden bu yana aralıksız olarak süren ambargoya karşı ABD’de toplam 50 şehirde arabalı konvoylar ve “Ambargolar son bulsun” yazılı tekneler ile yapılan protestolar, sosyal medyada da ses getirdi.

“AMBARGOYU BİTİR”

New York, Miami, Washington, California başta olmak üzere ABD’nin 50 şehrinde ve Küba’da yoğun ilgi gösterilen gösterilen protestolarda iki ülkeden eylemciler yeni başkan Biden’den 62 yıllık boykotu bitirmesini talep etti. Bunun yanında dünyanın başka birçok yerinde de destek eylemleri düzenlendi.

abd-de-50-sehirde-protesto-kuba-ya-ambargolar-kalksin-868932-1.

Küba’da Fidel Castro, Che Guevara ve yoldaşlarının 1959 yılında başlattıkları devrimin ardından ABD başta ekonomik olmak üzere birçok alanda ambargo uygulamaya başlamış, bu süreçte 11 milyonluk Küba halkının ihtiyacı olan gıda ve sağlık maddelerine erişimi ciddi oranda kısıtlanmıştı.

PANDEMİDE DE SÜRÜYOR

Ambargolarla rejim değişikliğini zorlamaya çalışan ABD politikaları herhangi bir başarıya ulaşamadı. Buna rağmen pandemi sürecinde de ambargolar tüm sertliğiyle sürerek 2020 yılında Küba ekonomisini 5 milyar dolar zarara uğrattı.