Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletine bağlı Arlington kentinde bir kişi özel bir bankada soygun girişiminde bulundu. İçeridekileri rehin alan zanlı, ikna çalışması sonrası teslim oldu.

Kaynak: AA
ABD'de banka soygunu girişimi
FOTOĞRAF: AA

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletine bağlı Arlington kentinde bir kişi özel bir bankada soygun girişiminde bulundu. Wells Fargo bankasında 4 yetişkin ve 1 çocuğu rehin aldıktan sonra içerde barikat kuran zanlı, polislerin ikna çalışması sonrasında gözaltına alındı.

BİR GÜN ÖNCE BANKA SALDIRISINDA 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Öte yandan ABD’nin Kentucky eyaletinin Louisville kentinde bir bankada meydana gelen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Louisville Metro Polisi Departmanı (LMPD) tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde şehrin merkezinde, Old National Bank'ın içindeki “aktif bir silahlı saldırgana” müdahale edildiği belirtildi.

Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği, ikisi polis 8 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Yaralıların civardaki hastanelere kaldırıldığı bildirildi. Polislerden birinin başından yaralandığı ve durumunun kritik olduğu kaydedildi.

Polis, saldırganın girilen çatışma sonucunda öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

LMPD Şefi Jacquelyn Gwinn-Villaroel, düzenlediği basın toplantısında, saldırganın 23 yaşındaki Connor Sturgeon adlı bir erkek olduğunu açıkladı.

Gwinn-Villaroel, Sturgeon'un aynı bankanın çalışanı olduğunu, saldırıyı "tercih edilir uzun namlulu bir silah" ile gerçekleştirdiğini belirtti.