ABD’de bulunan Clemson Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre Güney Carolina eyaletinde Covid-19 testi pozitif çıkan bir köpek uyutuldu.

ABD'de Covid-19 testi pozitif çıkan köpek uyutuldu

Özel bir veteriner kliniği, sahiplerinden birine koronavirüs bulaştığı tespit edilen çoban köpeği melezi 8-9 yaşlarındaki köpeğe Covid-19 testi yaptı. Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarları'nın (USDA) bulgularına göre, 9 Temmuz'da köpeğin enfekte olduğu doğrulandı. Bulgular ayrıca köpeğin kronik bir sağlık sorunu olduğunu gösterdi. Bu kronik hastalık ise ötenazi yapma kararına yol açtı.

ANKA’nın aktarımına göre, Clemson Hayvancılık ve Tavuk Sağlığı Merkezi yöneticisi Veteriner Dr. Boyd Parr, köpeğin Güney Carolina’da Covid-19 bulaştığı doğrulanan ilk hayvan olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz ay, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) insanların koronavirüsü evcil hayvanlarına yayabileceği ile ilgili bir uyarı yayınlamıştı. Dr Parr’a göre ise şu anki bilgilere göre Sars-cov-2 virüsünün insanlara buluşmasında hayvanların belirgin bir rolü yok. Buna rağmen Dr. Parr'a göre, “evcil hayvanlarla ve diğer hayvanlarla teması sınırlandırmak iyi bir fikir olmaya devam ediyor.” Dr. Parr ayrıca Covid-19 enfeksiyonu geçiren insanların da hayvanları korumak için tıpkı diğer insanlar gibi onlara da yaklaşmaması gerektiğini söyledi.

Nisan ayında, New York'ta iki evcil kedi, Bronx Hayvanat Bahçesi'nde ise kaplan ve aslanlarda koronavirüs tespit edilmişti.