Koronavirüs salgının merkez üssü ABD’nin gündeminde ‘ikinci dalga’ var. Salgın Hastalığı Kontrol Etme ve Engelleme Merkezi’nin Direktörü Redfield, bir süre sonra ikinci dalganın gelebileceğini ve bunun daha ölümcül olabileceğini belirtti

ABD’de ikinci dalga endişesi: ‘Daha ölümcül sonuçları olabilir’

Haber Merkezi

ABD'nin salgınla mücadele eden kamu kuruluşu Salgın Hastalığı Kontrol Etme ve Engelleme Merkezi’nin (CDC) Direktörü Robert Redfield, Washington Post’a yaptığı değerlendirmede kış aylarından sonra koronavirüste ikinci dalganın yaşanabileceğini söyledi.

CDC Direktörü, "Ülkemize saldıran virüsün gelecek kış döneminde geçirdiğimiz kıştan daha ölümcül olma ihtimali var" ifadelerini kullandı. Redfield, grip mevsimiyle salgının denk gelmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi.

“Ben bunu söyleyince kimse anlamıyor ama aynı dönemde iki tane solunum yolu enfeksiyonu salgını yaşanması sağlık sistemimize dramatik zararlar verebilir” diyen Redfield, yetkililerin ‘en kötü senaryoya göre’ hareket etmesi gerektiğini kaydetti: “Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte yetkililer sosyal mesafe ve el yıkamanın önemine vurgu yapmalılar.”

TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Redfield, ABD Başkanı Trump’ın sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istemesiyle ilgili de eleştiride bulunarak, bu tavrın salgınla mücadeleye yardımcı olmadığını söyledi.

Şu ana kadar 820 bine yakının vakanın tespit edildiği ABD’de, 45 binden fazla insan da hayatını kaybetti. Ülkede tamamen piyasalaşmış olan sağlık sistemi, koronavirüsle mücadeleyi oldukça zor hale getiriyor.